Bayramda ''Akarsu ve Barajlı HES'lerde'' BAYRAM yaptı - Ayrıntılar!

TAKİP ET

Ramazan Bayramında, Hidroelektrik santrallerinde (HES), elektrik üretim rekorları kırıldı. Bir diğer anlatımla, 'Bayram'da barajlarda bayram etti'.

- Türkiye'de 2-3-4 Mayıs 2022 (Pazartesi, Salı, Çarşamba) günleri, Ramazan Bayramı olarak kutlandı. Bayramda vatandaşlar, Bayramlaşma' mutluluğunu yaşarken Enerji Yönetimi'de, 'barajlarda elektrik üretim rekoru' kırma mutluluğunu yaşadılar. Bayram süresince Türkiye toplam elekterik ihtiyacının yaklaşık yarısı, akarsu ve Barajlı HES'lerden (Hidroelektrik Santraller) karşılandı. 
 

Bayram sürecisin HES'lerin elektrik üretimibe katkısı

 Tarih Payı (Yüzde)
 2 Mayıs Pazartesi  46
 3 Mayıs Salı 49
 4 Mayıs Çarşamba 47
Kaynak: TEİAŞ - YTBS.

Elektrik yarısı HES'lerde üretildi
Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Yük Tevzi Bilgi Sistemi Başkanlığı (YTBS) verilerine göre, Ramazan Bayramı'nda günlük tüketilen elektriğin karşılanmasında HES'lerin katkısı (Akarsu, Barajlı) şöyle: 2 Mayıs Pazartesi yüzde 46, 3 Mayıs Salı yüzde 49 ve 4 Mayıs Çarşambu günü de yüzde 47. 

Suların bu orandaki elektrik üretimindeki payı, son günlerin en yüksek katkısı oldu. Barajlardaki elektrik üretimi; yerli enerji kaynağı olması bakımından önem arzederken diğer yandan da, 'Barajlarda elektrik üretim maliyetlerinin çok düşük olması' nedeniyle de elektrik birim fiyatlarındaki maliyeti düşürme bakımından önem arzediyor. 


Enerji Ekonomisi

HESlerin elektrik üretimibe katkısı HESlerin elektrik üretimindek payı Akarsu heslerin elektrik üretimindeki oayı Barajlı heslerin elektrik üretimindeki payı HESler Enerji Ekonomisi