BAŞVURULAR BAŞLADI: TÜPRAŞ - Ford Otosan - Yapı Kredi - L'OREAL - Yıldız Holding...

TAKİP ET

-Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi “KWORKS”ün 2020 yılı Hızlandırma ve Ön Hızlandırma Programları başvuruları başladı.

-Program kapsamında girişimler; TÜPRAŞ, Ford Otosan, Arçelik, Inventram, Yapı Kredi, Koçfinans, TOFAŞ, L’OREAL ve Yıldız Holding gibi Türkiye’nin önde gelen kurumlarının yöneticileri ile de bir araya gelme olanağı bulacak.

AYRINTILAR

Enerji Ekonomisi - Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi “KWORKS”ün 2020 yılı Hızlandırma ve Ön Hızlandırma Programları başvuruları başladı. Yenilikçi teknoloji, süreç ya da iş modeli geliştiren tüm girişimcilerin katılabileceği ‘Hızlandırma Programı’na başvurular, 15 Mart 2020 tarihine kadar yapılabilecek. Program, Nisan ayında başlayacak.

BAŞVURULAR

Girişimcilerin sürdürülebilir ve ölçeklenebilir teknoloji girişimleri başlatmalarına destek veren Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi KWORKS, ‘Hızlandırma ve Ön Hızlandırma Programı’ için başvurular başladı. http://kworks.ku.edu.tr/basvuru adresinden 15 Mart 2020 tarihine kadar başvuruların yapılacağı ‘Hızlandırma Programı’na yenilikçi teknoloji, süreç ya da iş modeli geliştiren tüm girişimciler katılabilecek.

Hızlandırma programı için teknolojik yenilik içeren, şirketleşmiş ya da şirketleşme aşamasında olan, tekrar eden ciro yaratmaya başlamış, kurucularının tam zamanlı girişimci olduğu, ekibin uyumlu çalıştığı girişimlere öncelik verilecek. Ön Hızlandırma programı ise daha çok teknik ve ticari doğrulama yapıp, ekibini kurup, ilk faturasını kesmeyi hedefleyen girişimciler için destekler sunacak.

Önceki programlarda Kolay İK ve Botanalytics gibi aldıkları yatırımlarla öne çıkan girişimleri mezun eden KWORKS, yeni döneminde de büyüme ve yatırım alma potansiyeli yüksek girişimlere destek vermeyi hedefliyor. Teknolojik odak alanına dijitalleşmeyi alan KWORKS yapay zekâ, makine öğrenmesi, büyük veri, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, nesnelerin interneti, bulut bilişim gibi teknolojileri kullanarak dijital dönüşümü hızlandıracak girişimleri programlarına katılmaya davet ediyor. Pazar odak alanlarında ise bu teknolojilerin uygulanabileceği ulaşım, lojistik, finans, eğitim, sağlık, enerji, perakende, gıda, tarım, savunma gibi pazarlardaki ihtiyaçlara çözüm sunan yenilikçi girişimlerin başvuruları KWORKS’ün önceliğinde olacak.

TÜPRAŞ, Ford Otosan, Arçelik, Inventram, Yapı Kredi, Koçfinans, TOFAŞ, L’OREAL ve Yıldız Holding gibi...

Program kapsamında girişimler; TÜPRAŞ, Ford Otosan, Arçelik, Inventram, Yapı Kredi, Koçfinans, TOFAŞ, L’OREAL ve Yıldız Holding gibi Türkiye’nin önde gelen kurumlarının yöneticileri ile de bir araya gelme olanağı bulacak. Ayrıca, her sene olduğu gibi KWORKS Demo Day’de girişimciler yatırımcı ve kurumsal iş ortaklarına sunum yapmak için sahneye çıkacaklar. KWORKS kurumsal ve girişimcilik ekosistemi bağlantıları açısından en güçlü hızlandırma programlarından biri olarak 2020’de de dikkat çekmeye devam edecek” diye konuştu.

KWORKS: 

KWORKS, Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi, fikirlerin sürdürülebilir ve ölçeklenebilir yenilikçi girişimlere dönüşmesi için, girişimcilere yenilikçi bir ekosistem yaratmak amacıyla Kasım 2014’te kuruldu. Üretilen yeni bilginin toplumda faydaya dönüşmesini hızlandırmayı amaçlayan KWORKS, ticarileşme süreçlerinde sağladığı altyapı ve mentorluk destekleriyle hızlandırıcı rolü üstleniyor. Girişimcilerin güncel ve etkin yöntemleri kullanarak iş modeli oluşturmasına zemin hazırlayan KWORKS ekibi; 50’yi aşkın mentorun yanı sıra, girişimci ve ileri görüşlü iş insanlarından oluşan Üst Kurulu’nun desteğiyle, girişimcilere önemli bir deneyimin aktarılmasına aracılık ediyor. Ülkemizde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmayı amaç edinen KWORKS; girişimciler, yatırımcılar ve girişimcilik ekosisteminin diğer paydaşları için önemli bir buluşma noktası olarak görev yapıyor. KWORKS, Şişli’deki 1200 m2’lik alanında girişimcilere 7 gün 24 saat çalışabilecekleri bir ortam sunuyor.

koÇ tÜpraŞ yildiz holdİng