BARAJLAR - Elektrik üretimi rekor kırdı!

TAKİP ET

Baharla birlikte eriyen karlar, HES'ler'de (Hidroelektrik santralleri), üretin rekoru kırdırdı. Pazar günü toplam elektriğin yüzde 42'si HES'lerde üretildi (Akarsu ve barajlı HES).

HES'ler rekor kırdı: Baharla birlikte eriyen karlar, HES'ler'i (Hidroelektrik santralleri) suyla doldurdu. HES'lerde (Hidroelektrik santralleri) suyun bollaşmasıyla elektrik üretimi de rekor kırdı. Resmi verilere göre 25 Nisan pazar günü toplam elektriğin yüzde 42'si HES'lerde üretildi (Akarsu HES yüzde 18 ve barajlı HES 24). 


Ayrıntılar...
Türkiye'de HES'lerin elektrik üretimi (Akarsu HES, Barajlı HES), yeni bir üretim rekoru kırdı. Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Yük Tevzi Bilgi Sistemi (YTBS) verilerine göre, 25 Nisan 2022 Pazar günü Türkiye toplam elektrik üretiminin yüzde 42'si HES'lerde üretildi. HES'lerde elektrik üretimindeki artışın en önemli nedeni ise, bahar sıcaklarıyla birlikte dağlardaki karların erimesi oldu. Eriyen karlar, barajlara gelen su miktarını hızla artırdı. Bu ise elektrik üretimine yansıdı. 
 

- Türkiye kaynaklara göre elektrik üretimi ayrıntıları için, aşağıdaki tabloya bakınız...
 

Kaynaklara göre Türkiye elektrik üretimi!

(25 Nisan 2022 Pazar, günlük üretim verileri)


Veriler için kaynak: Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Yük Tevzi Bilgi Sistemi Başkanlığı (YTBS), 25 Nisan 2022 Pazar günü elektrik üretim verileri. .


Enerji Ekonomisi

kaynaklara göre elektrik üretimi kaynaklara göre Türkiye elektrik üretimi HESlerde elektrik üretimi Enerji Ekonomisi