AYGAZ, müşteri bağlılığında bu yıl da birinci

TAKİP ET

LPG SEKTÖRÜNÜN TÜPGAZ VE OTOGAZ SEGMENTLERINDE TÜRKIYE'NIN EN ÇOK TERCIH EDILEN VE EN GÜVENILIR MARKASI AYGAZ, TÜRKIYE KALITE DERNEĞI (KALDER) VE IPSOS ORTAKLIĞIYLA ÜÇÜNCÜ KEZ DÜZENLENEN TÜRKIYE MÜŞTERININ SESI (TMS) ARAŞTIRMASINDA BU YIL DA BIRINCILIĞE LAYIK GÖRÜLDÜ.

Türkiye’nin en çok tercih edilen otogaz ve tüpgaz markası Aygaz, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Ipsos ortaklığıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye Müşterinin Sesi (TMS) araştırmasında sektördeki liderliğini korudu. BUGÜNE KADAR MÜŞTERI MEMNUNIYETI VE BAĞLILIĞI KONULARINDA BIRÇOK ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLEN Aygaz, tüpgaz ve otogaz segmentlerinde “müşteri bağlılık seviyesi en yüksek marka” seçilerek, üç yıl üst üste müşteri bağlılık seviyesi en yüksek marka oldu.

KalDer ve IPSOS ortaklığında yürütülen TMS Araştırması, 2017 yılında da Türkiye ekonomisine yön veren 11 sektörün kalite odaklı oyuncularını belirledi. Müşteri bağlılıklarını ölçmeye ve geliştirmeye odaklanan TMS Endeksi, müşterinin davranışını “Markayı Tavsiye Etme” ve “Gelecekte Markayı Kullanmaya Devam Eğilimi” gibi metriklerden daha iyi açıklayan bütünlüklü bir endeks sunuyor. TMS 2017 kapsamında Akaryakıt İstasyonları, Beyaz Eşya, Binek Otomobil, Bireysel Bankacılık, Elementer Sigorta/Bireysel Emeklilik, GSM Operatörleri, Hava Yolları, İnternet Servis Sağlayıcıları, LPG Otogaz, Televizyon ve Tüpgaz olmak üzere toplam 11 sektör ve bu sektördeki markalar analiz edildi.

Araştırma, Ocak – Aralık 2017 döneminde, 18 yaş üzeri toplam 9.375 kişi ile telefonla anket yöntemiyle (CATI) gerçekleştirildi. Araştırma kapsamında, il sınırlaması olmadan Türkiye’de ikamet eden 250.000’i aşkın tüketiciyle temas edildi. Her bir sektördeki marka pazar paylarına uyum gözetilerek, gerekli durumlarda ağırlıklandırma kullanılarak raporlandı.

AYGAZ HAKKINDA:Koç Topluluğu’nun enerji sektöründe faaliyet gösteren ilk şirketi olan Aygaz, Türkiye’nin 14. büyük sanayi kuruluşudur. Kurulduğu 1961 yılından bu yana Türkiye’de LPG (Likit Petrol Gazı) sektöründe liderliğini sürdüren, Aygaz; LPG’nin tüpgaz, otogaz ve dökmegaz olarak dağıtımının yanı sıra LPG basınçlı kap ile aksesuarları üretimi ve satışını da gerçekleştirmektedir. 2.359 tüpgaz bayisi ve 1.710 otogaz istasyonu ile hizmet veren Aygaz ayrıca, 40’a yakın ülkeye gaz aletleri ihracatı yaparak, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarlarında da faaliyet göstermektedir. Aygaz tüpleri her gün 60 binden fazla eve ve işyerine girmekte, 1 milyondan fazla araç Aygaz’ın otogaz ürünü Aygaz Otogaz ile yolculuk yapmaktadır. Aygaz merkez, tesisler, bayiler, istasyonlar ve tankerler olmak üzere 25 bini aşkın kişiye yarattığı iş imkânı ile 55 yılı aşkın süredir Türkiye’nin dört bir köşesinde hizmet vermektedir.

KALDER HAKKINDA:KalDer, çağdaş yönetim kalitesi felse­fesinin ülkemizde etkinlik kazanması ve yaygınlaştırılması amacıyla 1990 yılında kurulmuştur. Ankara, Bursa, Es­kişehir, İzmir olmak üzere 4 şubesi, Kayseri, Trakya, Doğu Marmara ve Batı Akdeniz olmak üzere 4 temsilciliği vardır.Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek ülkemizin rekabet gücünün ve refah düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacı ile yola çıkan KalDer’in vizyonu, ülkemizde sürdürülebilir iş ve yaşam kalitesine yön gösteren, dönüşüme liderlik eden bir sivil toplum kuruluşu olmaktır.KalDer, Çağdaş Kalite Felsefesinin ülkemizde etkinlik kazanması ve yaygınlaştırılmasını, kalite çalışmalarının teşvikini, dış piyasa rekabet olanaklarımızın artırılmasını, sanayi ve hizmet sektöründe bu konuda teknik yardım ve koordinasyonun sağlanmasını benimsemiştir. KalDer, Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM)’nın Ulusal İşbirliği Ortağı, Ame­rika Kalite
Derneği’nin küresel işbirliği ortağı (ASQ), Orta Doğu Kalite Orga­nizasyonu’nun (MEQA) kurucu üyesi, The Global Compact Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni Türkiye’de imzalayan ilk kuruluştur.

IPSOS HAKKINDA:Ipsos, dünyanın lider araştırma şir­ketlerinden Ipsos Grubunun bir par­çası olarak reklam, müşteri ve çalı­şan memnuniyeti, pazarlama, medya, kamuoyu araştırmaları ve geleceği tahmin, modelleme ve danışmanlık uzmanlıkları sunan global bir Pazar araştırma şirketidir. 500’e yakın çalı­şanı ile Türkiye’nin en büyük araştırma şirketidir.Kendisini tutkul araştırmacıların ve araştırmanın evi olarak tanımlayan Ipsos, TÜİK’den sonra ülkemizin en fazla araştırmacıya sahip olan kuru­luşudur. Deneyimli araştırmacıları ile müşterilerinin işlerini geliştirmeleri için, ilk yaratıcı aşamadan, marka / hizmet / ürün gelişme evrelerine kadar olan tüm süreçte ileri araştırma araç­larıyla, yüksek kalitede çözüm üretir. Ipsos, hızlı tüketim, perakende, daya­nıklı tüketim, sağlık, teknoloji, finans, otomotiv, medya, turizm ve daha pek çok alanda müşterileri ile çözüm ortağı olarak çalışır. ISO9001, ISO 20252 ve Güvenilir Araştırma Bel­gesi (GAB) sahibi olan Ipsos, çalışma­larını bu kalite standartları ve ESOMAR kuralları çerçevesinde yürütür.Türkiye Müşterinin Sesi çalışmasını Ipsos Loyalty birimi yürütmektedir. Ipsos Loyalty, Ipsos’un müşteri deneyimi, deneyim tasarımı, müşteri memnuniyeti ve bağlılığını ölçümlemeye yönelik çalışmalarına odaklanan, bu yolla müşterilerine de­ğer katan Ipsos’un özel uzmanlık alanıdır.

zorlu