Atlas Copco - Enerji tasarrufu ve verimlilik ön planda!

TAKİP ET

Endüstride; başta yiyecek, içecek, ilaç, plastik ve baskı olmak üzere birçok sektörde üretim süreçlerindeki soğutma uygulamalarında kullanılan 'chiller'ların tasarım, performans ve verimliliğinde büyük gelişmeler oluyor.

Endüstride; başta yiyecek, içecek, ilaç, plastik ve baskı olmak üzere birçok sektörde üretim süreçlerindeki soğutma uygulamalarında kullanılan “chiller”ların tasarım, performans ve verimliliğinde büyük gelişmeler oluyor. Üretim esnasında sistemdeki ekipmanlarda ortaya çıkan aşırı ısıyı gidermek için sürekli koruma sağlayan endüstriyel chillerlar, hiç durmaması gereken üretim süreci için büyük önem taşıyor. Kompresörde olduğu gibi soğutma tarafında da üreticilere enerji verimli çözümler sağlayan Atlas Copco Kompresör Tekniği’nin Ürün ve Pazarlama Müdürü Erdem Enç, chiller kurulumu için son derece önemli olan faktörleri ve chillerların işletmelere sağladığı avantajları paylaştı.

 

Sanayiye enerji verimliliğini artıran çözümler sunan Atlas Copco Kompresör Tekniği’nin Ürün ve Pazarlama Müdürü Erdem Enç “Doğru chiller seçimi ve kurulumuyla; üretim süreçlerinde büyük oranda tasarruf sağlanabilir. En uygun chillerın belirlenmesinde işletmelere yardımcı olan 6 önemli faktörün tespiti önemlidir ve önceliklendirilmelidir” diyor. Erdem Enç, tespit edilmesi gerekenleri “kullanılacak olan proses sıvısı türü, proses soğutma sıcaklığı, debi ve basınç gereklilikleri, çalışma ortamı, ortam sıcaklığı, gereken chiller boyutu ve konumunun uzamsal kısıtlamaları” olarak belirtiyor.

 

Chillerlar arıza süresini en aza indiriyor

Yeni nesil son teknoloji chillerların üreticilere kazandırdığı avantajları anlatan Erdem Enç, “Chillerlar sıcaklığa duyarlı ekipmanlardaki ısıyı gidermek için sağladığı sürekli koruma sayesinde arıza süresini en aza indiriyor. Aynı zamanda, tesisin kendi su kaynağını yeniden dolaştırarak ve tekrar kullanarak sudan ve ilgili maliyetlerden tasarruf sağlıyor. Özellikle de sistemdeki ekipmanlar günde birkaç vardiyada çalışıyorsa soğutma suyunun maliyeti hızla artabilir. Sisteme bir chiller dahil edilmesi, şebeke suyu tedariğine ve atık su tahliyesine ilişkin ihtiyacı azaltır, üretim bütçeleri dahilinde önemli tasarruflara katkı sağlar. Ayrıca chiller teknolojisindeki en son gelişmeler sayesinde artık sermaye yatırımı geri dönüşü, ekipmanların ilk kullanımından çok kısa bir süre sonra gerçekleşiyor” diyor.

 

Enerji tasarrufu ve verimlilik ön planda

Atlas Copco Kompresör Tekniği olarak kompresörlerde olduğu gibi soğutma tarafında da verimliliği en üst düzeyde tutarak, güvenilirlik ve performansı bir arada sunduklarını aktaran Enç, “Artan enerji maliyetleri göz önüne alındığında Atlas Copco Kompresör Tekniği olarak müşterilerimize üretim süreçlerinde önemli bir maliyet avantajı sağlıyoruz. Daha az enerji demek, sadece ekonomik değil aynı zamanda daha yaşanabilir bir dünya için de en önemli unsurlardan biri.” dedi. Erdem Enç, güvenilirlik ve verimliliğin yanı sıra zahmetsiz servis imkânıyla da tak ve çalıştır tipi chiller çözümlerini müşterileriyle buluşturduklarını sözlerine ekledi.

 

enerji ekonomisi

Sanayiye enerji verimliliğini artıran çözümler Enerji tasarrufu