Asbestli olduğu iddia edilen Nae Sao Paulo uçak gemisini 'Nükleer Düzenleme Kurumu' inceleyecek!

TAKİP ET

'Brezilya donanmasına ait ve İzmir Aliağa'da sökülecek Nae Sao Paulo uçak gemisinde '900 ton değil 9,6 ton asbest var. Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) gemiyi inceleyecek.' Ayrıntılar!

'Brezilya donanmasına ait ve İzmir Aliağa'da sökülecek Nae Sao Paulo uçak gemisinde '900 ton değil 9,6 ton asbest var. Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) gemiyi inceleyecek ve zararlı olup-olmadığına karar verecek.' - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı.

 

Asbest nedir? Asbest nasıl bertaraf edilir? Asbestin neden olduğu hastalıklar!

 

Ayrıntılar...

Brezilya'dan İzmir'e (Aliağa) söküm için getirilen Brezilya donanmasına ait Nae Sao Paulo uçak gemisi, tartışılmaya davet ediyor. Özellikle 'asbest' barındırdığı için sosyal medyada tartışlan NAe Sao Paulo gemisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı açıklama yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  Nae Sao Paulo uçak gemisi ile ilgili iddiaların gerçeği yansımadığını açıkladı.  

 

Nae Sao Paulo uçak gemisini Nükleer Düzenleme Kurumu inceleyecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklamasına göre, Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK), Nae Sao Paulo uçak gemisi için asbest dahil çevreye zararlı olup olmadığı konusunda bütün ölçümleri yapacak. Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK), geminin sökülmesine sakınca bulmaz ise geminin sökümü Aliağa'da yapılacak.  NDK, geminin sökümüyle ilgili tehlikeli bir durum ya da herhangi bir olumsuzluk ortaya çıkarsa, gemi (NAe Sao Paulo) aynı şekilde geri gönderilecek. 

 

NAe Sao Paulo'de 9000 değil 9,6 ton asbest var

Bakan Kurum açıklamasında, gemide sosyal medya da konuşulan 900 ton asbest olduğu iddialarının gerçeği da yansıtmadığına vurgu yaparak, gemideki asbest yükünün 9,6 ton asbest olduğunu ifade etti. Bakan Kurum, bu asbestinde çevre mevzuatın uygun (lisanslı) ve gerekli önlemler alınarak bertaraf edileceğine dikkat çekti. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Vatandaşların rahat olmasını ve çevreye zararlı hiç bir girişime izin verilmeyeceğini' açıkladı.

Bakanlığın NAe Sao Paulo uçak gemisi ile ilgili açıklama ayrıntılarına, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın web sitesinden ulaşılabilir. 

 

Enerji Ekonomisi

NAe Sao Paulo uçak gemisi asbestli NAe Sao Paulo NAe Sao Paulo geri gönderilecek NAe Sao Paulo aliağada sökülecek asbest asbest nedir asbestin zararları