Alternatif yakıtlı ve Otonom askeri araç üretimine odaklanıyor- OTOKAR!

TAKİP ET

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, 2021 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket 2021 yılında da istikarlı büyümesine devam etti. Otokar; 2021 yılı cirosu yüzde 55 artışla 4,5 milyar TL'ye ve esas faaliyet kârı yüzde 69 artışla 1 milyar 76 milyon TL’ye ulaştı. 2021'de ihracatımızı 345 milyon ABD Doları; net kârımızı ise 1 milyar 42 milyon TL seviyesine çıkardı.

Yakıt Türlerine göre araç tanımları - ''Elektrikli araç ne demek? - Otonom araç ne demek? - Hibrit araç ne demek?''


 

Serdar Görgüç
Otokar Genel Müdürü

2021 yılında ciromuz...
'2021 yılında ciromuz önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 55 artışla 4,5 milyar TL'ye ulaştı. Küresel ölçekteki rekabetçi konumumuzu koruduk, ihracatımızı 345 milyon ABD doları seviyesine çıkardık. Esas faaliyet kârımız bir önceki yıla oranla yüzde 69 artarak 1 milyar 76 milyon TL’ye, net kârımız ise 1 milyar 42 milyon TL’ye ulaştı. 2021'de ticari araç ve savunma sanayii satışlarımız ise ciromuz içinde dengeli bir dağılım gösterdi'


'AVRUPA’DA HEDEF ALTERNATİF YAKITLI OTOBÜSLERLE BÜYÜMEK'

'
Otokar otobüslerinin bugün Avrupa başta olmak üzere 50'yi aşkın ülkede yolcu taşımacılığında kullanıldığını belirten Serdar Görgüç şöyle konuştu: “2021 yılında hedef pazarımız olan Avrupa’da büyümemizi sürdürdük. Slovakya’nın başkenti için ürettiğimiz otobüslerimiz hizmet vermeye başladı. Avrupa’da İspanya, Fransa, Almanya, İtalya gibi ülkelere ihracatımız sürerken bunun yanında Orta Doğu’dan yüksek adetli siparişler aldık. Türkiye’de tasarlanan ve üretilen otobüslerimizin dünyanın dört bir yanında, metropollerde kullanılmasından büyük gurur duyuyoruz. Başta Avrupa olmak üzere, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında sürdürülebilir şehirciliği benimseyen belediyeler 2021 yılında da alternatif yakıtlı araç tercihlerini sürdürdü. Alternatifli yakıtlı araçlar konusunda küresel rekabette önemli bir oyuncu olan şirketimiz, Ukrayna’nın yanı sıra Romanya ve Azerbaycan’dan doğalgazlı şehir içi otobüsleri için siparişler aldı.” 
 

'OTONOM ASKERİ ARAÇ GELİŞTİRMEK İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK'

Savunma sanayiinde NATO ülkelerinde ve Birleşmiş Milletler güçleri görevlerinde aktif olarak görev yapan Otokar askeri araçlarının ülkemizin yanında 35'ten fazla dost ve müttefik ülkeye ihraç edildiğini hatırlatan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç savunma sanayiindeki çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Geçtiğimiz yıl farklı coğrafyalardan aldığımız siparişlerin teslimatlarına odaklanırken,  Koronavirüs pandemisi kaynaklı seyahat engellerinin kalkmasıyla birlikte dünyanın dört bir yanında düzenlenen etkinlik ve fuarlara katılma ve kullanıcılarımızla yüz yüze gelme fırsatı bulduk. ARMA 8x8 zırhlı aracımız ve TULPAR paletli muharebe aracımız Kazakistan Ordusunun zorlu şartlarda gerçekleştirdiği testlerini üstün başarıyla tamamladı. Otonom askeri araç geliştirme ve uygulamalarına yönelik uluslararası bir iş birliği anlaşması imzalayarak, insansız kara araçları segmentini oluşturma yolunda önemli bir adım attık” dedi. 

Enerji Ekonomisi

Otokar Otonom araç askeri araç enerji ekonomisi