Aksaray Çöp Gaz Elektrik Üretim Tesisi - Duyuru!

TAKİP ET

EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) 'Aksaray Çöp Gaz Elektrik Üretim Tesisi'nin Santral Sahası İlanı Hakkında' başlıklı duyuru yaptı.

EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) 'Aksaray Çöp Gaz Elektrik Üretim Tesisi’nin Santral Sahası İlanı Hakkında' başlıklı duyuru yaptı.


AYRINTILAR!
EPDK: '
Aşağıda yer alan 15/04/2021 tarihli ve EÜ/10157-1/04857 numaralı üretim lisansının tadil başvurusu Kurumumuz tarafından değerlendirmeye alınmıştır. Bu başvuruya, üçüncü şahıslar tarafından aşağıda belirtilen son itiraz tarihine kadar ve sadece kişisel hak ihlali açısından yazılı olarak itirazda bulunulabilir.
Yazılı itirazlar için başvuru adresi: Mustafa Kemal Mahallesi, 2078. Sokak No:4 06510 Çankaya/ ANKARA'
 

Biyokütle ne demek? - Biyokütle enerji ne demek?


 

Değerlendirmeye Alınan Lisans Tadil Başvurusu ve İtiraz Süresi 

Lisans Türü

Üretim Lisansı

Tüzel Kişi Ticaret Unvanı

MD Biyokütle Enerji Üretim Anonim Şirketi

Tesis Yeri

Aksaray ili, Merkez ilçesi

Yakıt Türü / Tesis tipi

Biyokütle / Yenilebilir Enerji

Kurulu Güç

5,804 MWm / 5,656 MWe

Açıklama: 'MD Biyokütle Enerji Üretim Anonim Şirketi (Şirket) 15/04/2021 tarihli ve EÜ/10157-1/04857 numaralı üretim lisansı kapsamında kurup işletmekte olduğu Aksaray Çöp Gaz Elektrik Üretim Tesisinin “Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği” kapsamında “Birleşik elektrik üretim tesisi” tanımına uygun olarak birden çok kaynaklı elektrik üretim tesisine dönüştürmeyi planladığını belirtip, yardımcı kaynak ünite alanı için ilave saha talebinde bulunarak EÜ/10157-1/04857 numaralı üretim lisansının kurulu gücünün 6,6518 MWm / 5,6560 MWe olarak tadil edilmesini talep etmiştir.

“Aksaray Çöp Gaz Elektrik Üretim Tesisi” projesi için talep edilen yardımcı kaynak alanı da dahil, santral sahasına ilişkin ilişkin bilgiler, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 13 üncü maddesi çerçevesinde üçüncü şahıslar tarafından yukarıda belirtilen son itiraz tarihine kadar ve sadece kişisel hak ihlali açısından yazılı olarak itirazda bulunulabilmesini teminen yayınlanmaktadır.'

Enerji Ekonomisi

Biyokütle yenilenebilir enerji çöp gazı Aksaray Çöp Gaz Elektrik Üretim Tesisi çöp gazı elektrik üreteim tesisi