Akaryakıt sektörü için ÖNEMLİ - TABGİS ''Süre uzatıldı''

TAKİP ET

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), web sitesinde yeni nesil akaryakıt pompa ödeme kaydedici cihazlara geçiş zorunluluğuna ilişkin bir duyuru yayımladı.

Yeni Nesil Yazarkasalara Geçiş Yeniden Uzatıldı

TABGİS, bilgi paylaşımı yaptı... Yeni nesil akaryakıt pompa ödeme kaydedici cihazlara geçiş zorunluluğuna ilişkin bir duyuru yayımladı.

 

Yapılan duyuruda; Yeni Nesil Akaryakıt Pompa Ödeme Kaydedici Cihazların akaryakıt istasyonlarında kurulum işlemlerinin özellik arz etmesi ve buna bağlı olarak belirli bir süre alması nedeniyle, EKÜ’süz eski nesil pompa ödeme kaydedici cihaz kullanan mükelleflerin, Yeni Nesil Akaryakıt Pompa Ödeme Kaydedici Cihazlara ait alış faturasının (marka, model ve sicil numarasını ihtiva edecek şekilde) en geç 31 Mart 2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil) düzenlenmesi gerektiği ifade edildi.

 

Aktivasyon/Kurulum İşlemleri 29 Şubat 2024 Tarihine kadar Yapılacak!

Cihazlara ait aktivasyon/kurulum işlemleri ise 29 Şubat 2024 tarihine kadar (bu tarih dahil) tamamlanacak. Daha önce son tarih 31 Aralık 2023 olarak belirlenmişti.

 

Duyuru

Elektronik Kayıt Üniteli (EKÜ’lü) Eski Nesil Pompa Ödeme Kaydedici Cihazların Yeni Nesil Akaryakıt Pompa Ödeme Kaydedici Cihazlara Geçiş Zorunluluğuna Yönelik Süre Uzatımına İlişkin Duyuru

GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı)

 

akaryakıt sektörü - enerji ekonomisi

 

akaryakıt sektörü yeni nesil yazarkasalara geçiş yeniden uzatıldı