Akaryakıt - İndirimler sonrası pompa fiyatları!

TAKİP ET

Ham petrol fiyatlarındaki düşüş, akaryakıt fiyatlarına yansımaya başladı. İşte, son indirimler sonrası akaryakıt istasyonlarında benzin ve motorin fiyatları.

- Rusya'nın Ukraynayı işgali sonrası 140 dolar varil fiyat rakamlarına yükselen ham petrol fiyatları, düşüşe geçti. Ve petrolün varil fiyatı 100 dolarlı rakamlara geriledi (Halen 1 varil ham petrol, uluslararası petrol piyasalarında 102 dolar civarı rakamlardan işlem görüyor).
 


Akaryakıt fiyatları 20 liranın altına geriledi

Ham petrol fiyatlarındaki düşüş, akaryakıt ürünlerine imdirim olarak yansımaya başladı. Ve litresi 25 liraya kadar çıkan benzin ve motorin türü akaryakıt ürün fiyatları, benzin ve motorine gelen son indirimlerle birlikte gün itibariyle 20 liranın da altına geriledi. 
EPDK'nın açıkladığı Resmi Rakamlara göre (16 Mart itibariyle), akaryakıt istasyonlarında 95 oktan benzinin fiyatı 18,66 liraya ve motorinin (Normal) fiyatı da 19,64 liraya geriledi (Ortalama fiyatlar).

- Günlük akaryakıt fiyatları için aşağıdaki tabloya bakınız....

 

Günlük Akaryakıt Fiyatları
16 Mart 2022 Çarşmba


Fiyatlar için kaynak: 
EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) Akaryakıt Sektöründe Faaliyet Gösteren En Yüksek İşlem Hacimli Firmanın Bayi Tavan Satış Fiyatları (Ortalama Fiyatlar).

 

Petrol düşüyor akaryakıt fiyatları niye düşmüyor?

Akaryakıt fiyatları nasıl belirleniyor? - Ham petrol Fiyatları nasıl belirleniyor?



Enerji Ekonomisi

Ham petrol fiyatları akaryakıt fiyatları petrol düşüyor akaryakıt niye düşmüyor günlük akaryakıt fiyatları