Akaryakıt bayilik için önemli!

TAKİP ET

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) web sitesinden yapılan açıklamada e-devlet dönüşümü ve kamu hizmetlerindeki bürokrasinin azaltılması amacıyla,  Kuruma yapılan başvuruların elektronik ortamda alınmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtilerek,  yapılan mevzuat ve altyapı çalışmalarının petrol piyasası için büyük ölçüde tamamlandığı ifade edildi.

Bayilik Lisans İşlemleri 1/1/2021 ‘den İtibaren Elektronik Ortamdan Yürütülecek

Petrol Piyasası Kanunu kapsamında lisans işlemlerine ilişkin başvurular (lisans verme, tadili, süre uzatımı ve sona erdirme) 2 Ocak 2019 tarihinden bu yana basvuru.epdk.org.tr adresinden alınmaya başlanmıştı.

EPDK’dan yapılan açıklamada, bayilik lisanslarına ilişkin başvuruların yıl sonuna kadar yazılı veya elektronik ortamda alınmaya devam edileceği, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren ise, sadece elektronik ortamdan yapılan başvuruların kabul edileceği bildirildi.

2 Temmuz İtibariyle Dağıtıcı, Depolama, Madeni Yağ, Serbest Kullanıcı ve Taşıma Lisanslarına İlişkin Başvurular Sadece Elektronik Ortamda Yapılacak

Lisans sona erdirme hariç olmak üzere dağıtıcı, depolama, madeni yağ, serbest kullanıcı ve taşıma lisanslarıyla ilgili başvurular 2 Temmuz 2020’den itibaren sadece elektronik ortamdan kabul edilecek. Yazılı olarak yapılacak başvurular ise yapılmamış sayılarak sahibine iade edilecek.

İşleme, İhrakiye Teslimi, İletim ve Rafinerici Lisanslarına İlişkin Başvurular da Elektronik Ortamda Yapılabilecek 

Daha önce sadece yazılı ortamda yapılabilen işleme, ihrakiye teslimi, iletim ve rafinerici lisanslarına ilişkin başvurular da 2 Temmuz 2020 tarihi itibariyle yazılı veya elektronik ortamdan kabul edilecek. Ancak,  1 Ocak 2021’den itibaren bu lisanslar için de sadece elektronik ortamda yapılan başvurular kabul edilecek.

Başvuru prosedürlerine ilişkin güncel bilgilere https://www.epdk.org.tr/Detay/Icerik/3-0-88-1008/petrollisans-islemleri internet sitesinden - Lisans İşlemleri Başvuru Prosedürü – Lisans Başvuru Tablosundan ulaşılabilecek.

Elektronik ortamda yapılabilen lisans işlemlerine ilişkin olarak https://www.epdk.org.tr/Detay/Icerik/3-0-112-1008/petrolelektronik-lisans-islemleri  internet sitesinden bilgi alınabilecek (Kaynak: TABGİS).

tabgis bayilik