Akaryakıt BAYİLERİ ne istiyor? - Rekabet Kurumu Bayi Anketi!

TAKİP ET

Rekabet Kurumu, akaryakıt sektörünü masaya yatırdı. Ve Akaryakıt Sektörü Raporu'nu hazırladı. Kurum raporunda, 'Akaryakıt bayilerine de' geniş yer verdi. Bayilerin, ana dağıtımlar şirketlerinden öncelikli talebi FİYAT oldu.

- Rekabet Kurumu (RK), akaryakıt sektörünü masaya yatırdı. Ve Akaryakıt Sektörü Raporu'nu hazırladı. Kurum raporunda, 'Akaryakıt bayilerine de' geniş yer verdi. İşte, raporda yer verilen akaryakıt bayileriyle ilgili bir bölüm: Bayilerin ana dağıtımlar şirketlerinden öncelikli talebi FİYAT oldu.

- Bayilerin istekleri: Bayilerin yüzde 71,3'ü; ana dağıtım şirketlerinin 'fiyat' konusuna önem vermelerini istiyor.istadil

er.

ayrıntılar...

''Bayiler Tarafından Dağıtıcıların Yatırım Yapmasını istediği Konular''

Rekabet Kurumu Bayi Anketi!

Kaynak: Rekabet Kurumu Akaryakıt Sektör Raporu (Mart 2024)

 

''Beyaz Bayraklı istasyonların önü açılmalı''

Rekabet Krumu

Rekabet Kurumu (RK), Akaryakıt Sektörü İncelemesi Raporu'nda ''akaryakıt fiyatlarıyla ilgili farklı bir öneride yaptı. İşte RK'nın o önerisi: ''Bayilerin yalnızca dağıtıcılar ile yaptıkları münhasır anlaşmalardan oluşan bir piyasa yapısının rekabetçi yapının tesisi bakımından yeterli olmadığı, her türlü yasa dışı ticaret ile mücadele hususu ayrık tutulmak kaydıyla münhasır bayilik ilişkisi olmadan da akaryakıt ürünü satışını mümkün kılmak adına alternatif bir model olan “beyaz bayraklı” istasyonların önünün açılmalı''.

 

- Rekabet Kurumu (RK) ''Akaryakıt Sektör İncelemesi Raporu haberi ve ayrıntıları için habere tıklayın...

Tüpraş - Ticari sır!

 

(akaryakıt bayileri - enerji ekonomisi)

beyaz bayraklı istasyonlar akaryakıt bayileri