Petrolde 3'lü rakamlar mı?

TAKİP ET

Ham petrol fiyatlarının 85 dolar rakamlarını da aşması, petrolde 3'lü fiyat rakamlarını tekrar gündeme taşıdı. Uzmanların 'i petrolün 100 dolar rakamlarını aşacağı tahminleri' yeniden konuşulmaya başlandı.  

Petrol fiyatları...

Ham petrolün varil fiyatı 85 doları geçti. Son dönemde hızlı bir artış gösteren ham petrol varil fiyatlarının 90 dolara doğru gitmesi, 'Petrol fiyatları için 3'lü fiyat rakamları' yorumlarını yeniden gündeme taşıdı.

 

AYRINTILAR

Ham petrol fiyatları, Aralık 2019'da ÇİN'in VUhan kendinde koronavirüsün (Covid19) ortaya çıkması ile çok hızlı bir düşüş yaşadı. Nedeni ise, virüan Çin sonrası 2020 yılında bütün dünyaysı etkilemesi oldu. İnsanlar evlerine kapandı. Ekonomilerde üretim durdu. Bunun sonucunda da, petrolde talebin azalması ve şok fiyat düşüşleri gerçekleşti. Ve petrolün varil fiyatı, 20 dolar rakamlarının altına geriledi (Brent petrol). 
 

Ham Petrol fiyatları

DönemDolar (ABD)/Varil
Ocak 202048
Ocak 202173
Ocak 202285
Açıklama: Brent petrol. Küsratlar dikkate alınmamıştır (Petrol piyasaları). 
 

Virüs daha az etkili olunca

Kovid virüsünün 2022 yılı sonrası kısmen kontrol altına alınması dünya ekonomilerinde canlandırdı. Talep artışına paralel ham petrol fiyatları, hızlı bir artışa geçti. Kovidin son varyantı olan Omicron'un, çok hızlı yaygınlaşması üzerine dünya petrol piyasaları endişelenmeye başladı. ve petrolün fiyatı 70 dolar rakamlarınında altına geriledi.Ancak, bu durum kısa sürdü. Sağlık otoritelerinin; Omicronun tahminlerin aksine, daha olumsuz etkilere sahip olduğu açıklamaları üzerine de petrol tekrar hızlı bir yükselişe geçti. Ve varil fiyatı sürpriz bir şekilde 80 dolar rakamlarını aştı. Gün itibariyle de petrolün fiyatı 85 dolarında üzerine çıktı.
 

Ham Petrol ne demek?

Ham Petrol ne demek?


 

Petrol'de 3'lü rakamlar

Petrol uzmanları,geçen yıl ortalarında dünya ekonomilerindeki iyileşmeye parelel petrol fiyatlarının artışını sürdürüreceği ve petrolde 3'lü rakamların görülebileceği yorumları yapmaya başlamışlardı. Bu yorumlar, yorumların aksine petrolün gerilemesi üzerine gündemin gerisinde kaldı. Ancak, petrolün tekrar 85 dolar rakamlarını da aşması,3'lü fiyat rakamlarını tekrar gündeme taşıdı. Uzmanların tahminleri petrolün 100 dolar rakamlarını aşacağı yönünde.  

 

Ham petrol, nasıl benzin - motorin oluyor? VİDEO!

Ham petrolden nasıl benzin - motorin üretiliyor? Petrolün ayrıştırılması ve damıtılması!


 

Benzin -  Motorin fiyatları

Ham petroldeki artış, iç pazarda benzin - motorin türü akaryakıt fiyatlarına olumsuz yansıyor (Zam olarak). Bu nedenle de petroldeki bu artış, kısa sürede akaryakıta zam olarak yansıması, yüksek bir ihtimal. Akaryakıt zamları ise başta ulaşım olmak üzere ekonominin bütün kalemlerine olumsuz etkiliyor. 

 

Yorum Haber  - Enerji Ekonomisi

ham petrol fiyatları petrol fiyatları petrol nasıl benzin motorin oluyor enerji ekonomisi