5.300 tanker seferi yaptık - Petrol Sanayi Derneği!

TAKİP ET

Kahramanmaraş Merkezli 10 ilimizi etkileyen büyük deprem felaketleri sonrası kamu ve sivil toplum kuruluşları, bölgenin enerji ve akaryakıt ihtiyacının karşılanması için seferber oldu. akaryakıt sektörü de bölgenin akaryakıt ihtiyacının karşılanması için bölgeye 5 bin 300 akaryakıt tankeri ile 125 milyon litre akaryakıt taşıdı.

Kahramanmaraş Merkezli 10 ilimizi etkileyen büyük deprem felaketleri sonrası kamu ve sivil toplum kuruluşları, bölgenin enerji ve akaryakıt ihtiyacının karşılanması için seferber oldu. Akaryakıt sektörü de bölgenin akaryakıt ihtiyacının karşılanması için deprem bölgesine 5 bin 300  tanker seferiyle 125 milyon litre akaryakıt taşıdı. Akaryakıt sektörü temsilcisi kuruluşlardan Petrol Sanayi Derneği (PETDER), deprem sonrası bölgede yapılan çalışmalarla ilgili önemli bilgi paylaşımı yaptı. 

 

ayrıntılar...

''ÜYELERİMİZLE BİRLİKTE DEPREMZEDELERİN YANINDAYIZ''

Petrol Sanayi Derneği (PETDER)

PETDER'in açıklaması şöyle... ''Yaşadığımız büyük deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

PETDER olarak depremin ilk anından itibaren hem üyelerimizle;hem de Bakanlıklarımız, Valiliklerimiz, EPDK, AFAD ve ilgili diğer kamu kurumlarımız ile koordineli bir şekilde çalışmaya başladık. PETDER Üyeleri, depremin ilk gününden 19 Şubat akşamına kadar deprem bölgesine toplamda 5.300'den fazla tanker seferi ile yaklaşık 125 milyon litre akaryakıt (benzin ve motorin) gönderdi. Bunun bir kısmını ise hibe akaryakıt oluşturdu.

Üyelerimiz akaryakıt dışında acil ve temel ihtiyaç malzemeleri ve nakdi bağışlarıyla da desteklerine devam ediyor. Tüm şirketlerimizin çalışanları da canla başla bu yardım çalışmalarında yer alıyor.

Gün; dayanışma günü, birlik olma günü. Yaralarımızı inşallah hep birlikte en kısa zamanda saracağız.''

 

enerji ekonomisi

Petrol Sanayi Derneği PETDER deprem akaryakıt enerji ve akaryakıt ihtiyacın