46 dolara yaklaştı!

TAKİP ET

Ham petrolde zor dönem!

Analiz - Enerji Ekonomisi COVID19 salgınında ikinci dalganın konuşulduğu dönemde, ham petrol fiyatlarıda yükselişe geçti. Ve petrolün varil fiyatı aylar sonra 46 dolara yaklaştı. An itibariyle uluslararası piyasalarda brent türü ham petrol 45,53 dolar rakamlarından işlem görüyor. 

EKONOMİLER İÇİN ZORDURUM
Yeni Koronavirüs (COVID19) salgını, ülke ekonomilerini vurdu. Ve Türkiye dahil dünya ekonomisinde üretim tamamen durma noktasına geldi. Zaman zamanda ekonomilerdeki üretimler, tamamen durdu. Ancak, salgının kontrol altına alınmasıyla dünya ekonomileri kısmen üretime geçti. Ancak, bu seferde ham petrol fiyatları dünya ekonomisini vuracak gibi.

ÜRETİM MALİYETLERİ ARTACAK
Dünya ekonomilerindeki üretim maliyetleri için en önemli girdi maliyetlerinden birisi, petrol fiyatları (Bir diğer ifadeyle enerji maliyetleri). Petrol fiyatlarında son günlerde yaşanan artış, ekonomilerde üretim mayetlerinde ciddi artış yapacak. Bu artış ise, covid'den sonra dünya ekonomileri için yeni bir risk anlamı taşıyor. Öte yandan, Türkiye ve dünyada covid19 vakalarında yeniden artış yaşanması, petrolle birlikte dünya ekonomileri için zor dönem yaşanma ihtimalini arırıyor.