430 MW kurulu gücünde DOĞAL GAZ kombine çevrim santrali kuracak! 

TAKİP ET

''9 Kasım 2023 tarihinde başkent Taşkent'te, Özbekistan Enerji Bakanlığı'na bağlı NEGU ("National Electric Grid of Uzbekistan) ile Özbekistan'ın Talimercan şehrinde 430 MW kurulu güçte bir doğal gaz kombine çevrim santrali kurulması ve işletilmesini içeren bir anlaşma imzalanmıştır.'' - Aksa Enerji Üretim AŞ

''Özbekistan'a yeni 430 MW kurulu güçte bir doğal gaz kombine çevrim santrali kuracak'' 

Aksa Enerji

 

AYRINTILAR...

Aksa Enerji Üretim KAP'a (Kamuyu Aydınlatma Platformu), bildirim yaptı: ''Aksa Enerji Üretim A.Ş. olarak "Sürdürülebilir Yüksek Büyüme" stratejimiz doğrultusunda ve hedeflerimiz kapsamında mevcut ve yeni coğrafi bölgelerdeki enerji projelerini yakından takip ediyoruz.

Bu kapsamda, ülkedeki en büyük Türk enerji yatırımcısı olan şirketimiz tarafından Taşkent ve Buhara şehirlerinde toplam 3 santral ve 740 MW kurulu güçle 2022 yılının ilk çeyreğinden bu yana ticari üretim gerçekleştirilen Özbekistan'daki kurulu gücümüzü 1,170 MW seviyesine taşıyacak önemli bir adım atılmıştır.

9 Kasım 2023 tarihinde başkent Taşkent'te, Özbekistan Enerji Bakanlığı'na bağlı NEGU ("National Electric Grid of Uzbekistan) ile Özbekistan'ın Talimercan şehrinde 430 MW kurulu güçte bir doğal gaz kombine çevrim santrali kurulması ve işletilmesini içeren bir anlaşma imzalanmıştır. 

Aksa Enerji tarafından kurulacak santral, Özbekistan hükümetinin dağıtık enerji üretimi ve verimlilik odaklı kaynak tasarrufu stratejisi açısından büyük önem arz etmektedir.

Santralde gerçekleştirilecek elektrik üretimi için ihtiyaç duyulan doğalgaz, Özbekistan Hükümeti tarafından bedelsiz temin edilecek olup, üretilecek elektrik satış fiyatı 25 yıllık ABD Doları bazlı garantili kapasite bedeli kapsamında belirlenmiştir. 

Talimercan Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali'nin inşaatı gerekli yer tahsislerinden sonra başlayacak olup, inşaatın 12 ay içinde tamamlanarak santralin devreye alınması hedeflenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

 

doğal gaz haberleri

doğal gaz haberleri