40 enerji Bakanı ''küresel doğal gaz piyasaları ve güvenliğini konuştu - IEA!

TAKİP ET

'Yaklaşık 40 bakan, özel IEA toplantısında küresel gaz piyasaları ve güvenliği konusunda görüşmelerde bulundu' - Uluslararası Enerji Ajansı!

IEA (Uluslararası Enerji Ajansı) -Yaklaşık 40 bakan, özel IEA toplantısında küresel gaz piyasaları ve güvenliği konusunda görüşmelerde bulundu. 

 

ayrıntılar...

IEA (Uluslararası Enerji Ajansı), 40 enerji bakanının buluşmasıyla ilgili bilgi paylaşımı yaptı. IEA... 'Yaklaşık 40 ülkeden enerjiden sorumlu bakanlar, geçen hafta doğal gaz piyasaları ve arz güvenliği konulu Özel bir IEA Bakanlar toplantısına katılarak, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin tetiklediği küresel enerji krizinin etkilerini sınırlamak için birlikte çalışmanın ek yollarını tartıştılar ve etkilenen ülkeleri desteklemek için önlemler önerdiler.

Bakanlar ayrıca, küresel sıcaklıklardaki artışı 1,5 ° C ile sınırlamak amacıyla, gaz piyasalarındaki mevcut zorluklara yanıt verecek önlemlerin dünya çapındaki temiz enerji geçişlerinde ivmeye nasıl katkıda bulunabileceğini de gözden geçirdiler.

 

Küresel gaz talebi

Küresel gaz talebinin yarısını temsil eden ülkelerin sanal toplantısına Kanada Doğal Kaynaklar Bakanı Jonathan Wilkinson, ABD Enerji Bakanı Jennifer M. Granholm ve İrlanda Çevre ve İklim Bakanı Eamon Ryan eş başkanlık etti. 31 Üye ülkemizin yanı sıra Bulgaristan, Hırvatistan, Gürcistan, Letonya, Moldova, Romanya, Slovenya ve Ukrayna ile Avrupa Enerji Komiseri tarafından temsil edilen Avrupa Birliği'nden temsilcileri bir araya getirdi. Hazır bulunanlar, bu ay meydana gelen yıkıcı depremlerin neden olduğu trajik can kaybının ardından Türkiye'ye içten başsağlığı dileyerek, ülkedeki afet yardımı ve kurtarma çabalarına sürekli destek sözü verdiler.

Gaz analistlerimiz tarafından Bakanlık için hazırlanan bir arka plan raporu, 2023'te Avrupa Birliği'nin karşı karşıya olduğu doğal gazın potansiyel arz-talep açığının Aralık ayından bu yana daraldığını, çünkü zamanında politika eyleminin ve mevsim dışı ılıman kış sıcaklıklarının gaz depolama seviyelerinin daha önce beklenenden daha yüksek seviyelere doldurulmasını sağladığını gösteriyor. Gaz fiyatlarındaki son düşüşlere rağmen Avrupa'nın henüz ormandan çıkmadığını gösteren potansiyel arz-talep açığı, Rusya'nın Avrupa'ya arzının daha da düştüğü, Çin'in talebi toparlandıkça küresel LNG arzının sıkılaştığı ve önümüzdeki kış sıcaklıkların ortalamadan daha soğuk olduğu bir senaryoya dayanıyor.''


enerji ekonomisi

 

 

 

enerji ekonomisi

40 enerji Bakanı küresel doğal gaz piyasaları ve güvenliği IEA IEA toplantısı küresel enerji krizi temiz enerji