300 MW Güneş Enerjisi Santrali kuracak - Ayrıntılar!

TAKİP ET

Turkcell, 300 MW (Megawat) kurulu güce sahip güneş enerjisi santrali (GES) kuracak. Şirket, bu projesini KAP'a bildirdi. Projenin yatırım tutarı ise 240 milyon dolar.

Turkcell, 300 MW (Megawat) kurulu güce sahip güneş enerjisi santrali (GES) kuracak. Şirket, bu projesini KAP'a (Kamuyu Aydınlatma Platformu)  bildirdi. Projenin yatırım tutarı ise 240 milyon dolar.

 

ayrıntılar...

Turkcell'in KAP bildirimi şöyle: Turkcell Grubu olarak artan enerji ihtiyacını ve maliyetlerini yönetmenin yanı sıra, sürdürülebilirlik önceliklerimiz çerçevesinde operasyonlarımızı enerji verimliliği bilinciyle yürütüyoruz. Bu kapsamda 2030 yılına kadar enerji tüketiminin yuüzde 100'ünü yenilebilir enerji kaynaklarından sağlamayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda, son yıllarda veri merkezi ve plazalarımız için geliştirdiğimiz güneş enerjisi projeleri, 2021 yılında satın alınan 18 MW kurulu güce sahip Karadağ Rüzgar Enerjisi Santrali ve bugüne kadar yaklaşık 735 adet baz istasyonuna entegre ettiğimiz güneş enerjisi panelleri ile sektörde öncü çözümleri hayata geçirmiştik.

 

300 MW kurulu güç...

Turkcell Grubu olarak, hedeflerimiz doğrultusunda, üç sene içerisinde 300 MW kurulu güce ve öz tüketim modeline sahip güneş enerjisi santralleri (GES) kurulumu planlanmaktadır. Bu amaçla Şirketimize, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) ve ilgili bölge Elektrik Dağıtım şirketleri tarafından, Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği'nin ilgili 5/1h maddesi çerçevesinde 213 MW kurulu güç kapasitesi tahsis edilmiştir, yeni kapasite izinleri için ise çalışmalar devam etmektedir. Söz konusu enerji projelerinin yatırım tutarının bugünkü ekonomik ve makro göstergeler dikkate alındığında yaklaşık 240 milyon USD olması beklenmektedir.

Yatırımların tamamlanması ile 2026 yılında Turkcell Grubu tarafından tüketilen elektriğin yaklaşık yüzde 65'inin yenilenebilir kaynaklardan sağlanması hedeflenmektedir.

 

turkcell ges haberleri

turkcell ges haberleri ges yatırımları turkcell yenilenebilir enerji