3 önemli Kurul Kararı yayınladı - Konu 'Elektrik şarj istasyonları'

TAKİP ET

EPDK, elektrik şarj istasyonları konulu 3 önemli Kurul Kararı yayınladı. EPDK ayrıca, Şarj Hizmeti Yönetmeliği'ni de yayınladı. Kurul Kararları ve yönetmelik, bugünkü Resmi Gazetede.

- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik şarj ağı konulu 3 önemli kurul kararı yayınladı. EPDK, Kurul Kararları ayrıntıları için aşağıdaki linklere tıklayınız. 

 

'Elektrik Şarj Ağı Kurulumu'

- EPDK konulu Kurul Kararları


-Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 17/03/2022 Tarihli ve 10852 Sayılı Kararı

-Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 17/03/2022 Tarihli ve 10853 Sayılı Kararı

-Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 31/03/2022 Tarihli ve 10895, 10906 ve 10907 Sayılı Kararları

 

Şarj Hizmeti Yönetmeliği,

- yayınlandı.


Enerji Piyasası düzenleme Kurumu (EPDK), Şarj Hizmeti Yönetmeliği'ni yayınladı.
Şarj Hizmeti Yönetmeliği Amacı: 'Elektrikli araçlara elektrik enerjisi temininin sağlandığı şarj ünitesi ve istasyonlarının kurulması, şarj ağı ve şarj ağına bağlı şarj istasyonlarının işletilmesi ile şarj hizmetinin sunulmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.
Bu Yönetmelik; elektrikli araçlara yol yardımı amacıyla elektrik enerjisi temin eden mobil şarj üniteleri hariç olmak üzere, şarj ünitesi ve şarj istasyonlarının kurulması ve işletilmesi, şarj ağının oluşturulması, şarj ağı işletmecilerinin lisanslandırılması ve faaliyetlerinin düzenlenmesi, şarj ağı işletmecileri ve şarj istasyonu işletmecileri ile kullanıcıların hak ve yükümlülükleri, serbest erişim platformunun kurulması ve işletilmesine ilişkin usul ve esasları kapsar.'


Şarj Hizmeti Yönetmeliği tamamını okumak için linke tıklayın...

-TIKLAYIN...

ENERJİ EKONOMİSİ

Şarj Hizmeti Yönetmeliği Şarj Hizmeti Yönetmeliği yayınlandı EPDK Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ENERJİ EKONOMİSİ Resmi Gazete