3 günde 17.478 hız ihlali...

TAKİP ET

- Hız İhlali: 7-8-9 Mayıs tarihlerinde yapılan trafik denetimlerinde, toplam 17 bin 478 araç-sürücüye Hız ihlali işlemi yapıldı.


AYRINTILAR!

'Hız ihlallerinin önlenmesi amacıyla 07-08-09 Mayıs 2021 tarihlerinde ülke genelinde eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi.
17.478 araç-sürücünün hız ihlali yaptığı tespit edilerek yaptırım uygulandı.'
 

Dikkat Radar Kontrol


Bu önemli bilgiyi Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.
 

Kemer takmalı - hız sınırına uyulmalı

Öte yandan gelecek hafta, pandemi (Yeni Koronavirüs) kuralları hafifletilerek kontrollü ve kademeli normal hayata geçilecek. Yeni kontrollü hayatın yaz dönemine denk gelmesi, şehiriçi ve şehir dışı trafiğini hareketlendirecek. Artacak trafik yoğunluğunda, 'Emniyet Kemeri' takılması ve 'Hız Sınırlarına' uyulması büyük önem arzediyor. 
 

Kazaların en önemli nedeni: İnsan hatası

Çünkü; Türkiye'deki trafik kazalarının en önemli nedeni, insan (Sürücü) hatası (Aşırı hız, trafik kurallarına uymamak vb). Ölümlü ve yaralanmalı kazaların da en önemli nedenlerinin başında, Emniyet Kemeri' takmamak geliyor. Bu nedenle can ve mal güvenliği için, Emniyet Kemeri'nin takılması ve hız sınırlarına uyulmadı çok önemli. 

Ayrıca trafik ekipleri de, yol güzergahlarında hem uyarı anlamında ve hem de denetim amaçlı sürücülere önemli hatırlatma ve kontroller uyguluyor. Trafik cezası yememek için de, görevlilerin uyarılarını ve trafik işaretlerini dikkate almak önem arzediyor.  

Enerji Ekonomisi

trafik radar kontrol hız kontrolü emniyet kemeri