2700 yılı aşkın bir geçmişe sahip ENERJİ kaynağı!

TAKİP ET

Güneş Enerjisi 2700 Yılı Aşkın Bir Geçmişe Sahip!

Kalyon PV

İlk olarak M.Ö. 700’de güneş ışınları cam lensler ile büyütülerek ateş yakmak için kullanılırdı. Yunanlılar ve Romalılar ise güneşin sağladığı ısıdan maksimum derece yararlanmak ve iç mekanları aydınlatmak için güneye bakan binalar inşa etmiştir.

İlk silikon güneş pili ise 1954 yılında Bell Labs tarafından inşa edilmiştir. 1950’lerden bu yana, çeşitli ülkeler ise uzay mekiklerine güç sağlamak için güneş enerjisini kullanmaya başlamıştır. İlk yapay dünya uydusu Vanguard 1, 1958’de uzaya fırlatılmıştır. Yörüngedeki en eski insan yapımı uydu olmaya günümüzde halen devam etmektedir. Vanguard 1 şu an 6 milden fazla uzakta kayıt yapmaya devam etmektedir. 

M.Ö. 700’den bu yana gelişmeye devam eden güneş enerjisi teknolojileri günümüzde en ucuz enerji kaynağı olması nedeniyle birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Hesap makineleri ve saatler gibi küçük tüketici elektroniği için yaygın olan güneş enerjisi; kurutucular, radyolar, buzdolapları ve hatta yol işaretleri gibi günlük olarak sıkça karşılaştığımız eşyalarda da kullanılmaktadır. 

Kalyon PV, bu önemli bilgi paylaşımını ''Güneş enerjisi teknolojilerinde Kalyon PV olarak her geçen gün gelişme kaydederek sonsuz enerji kaynağımızı değerlendirmeye devam ediyoruz.'' özetiyle paylaştı. 

 

güneş enerjisi - ges haberleri 

güneş enerjisi haberleri ges haberleri