250 bin Dolar destek için başvurular başladı

TAKİP ET

İTÜ ARI Teknokent liderliğinde, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle sürdürülen Innogate Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı'nda yeni başvuru dönemi başladı. Programa katılmak ve ABD pazarındaki potansiyelini görmek isteyen firmalar, www.innogate.org adresinden başvurabiliyor.

İTÜ ARI Teknokent liderliğinde, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle sürdürülen Innogate Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı’nda yeni başvuru dönemi başladı. Programa katılmak ve ABD pazarındaki potansiyelini görmek isteyen firmalar, www.innogate.org adresinden başvurabiliyor. Program, yerli teknoloji firmalarına 250 bin dolar kaynak ayırarak, global iş yapış biçimlerini aktarmak adına önce Silikon Vadisi’nin know-how’ını İstanbul’a getirerek, Türkiye’de eğitim veriyor sonrasında ise Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) iş süreçleri için San Francisco, Chicago ve New York’ta önemli bir yol haritası sunuyor.

Başvurularla yeni dönemi başlatacak olan Innogate’in ilk bölümü İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda ABD pazarına giriş stratejileri, pazar araştırması, ürünün rekabetçi avantajlarını konumlandırma, fiyatlandırma ve iş modeli gibi pek çok konuyu kapsayan iki aylık yoğun ve kapsamlı bir program desteği veriliyor. Programın İstanbul’daki eğitim ve ABD pazarına hazırlık dönemini başarıyla tamamlayan firmalar; San Francisco ve New York’ta uluslararası yatırımcılar, mentorlar ve diğer girişimciler ile bir araya geliyor. Birebir sonuç odaklı ve yoğun ilerleyen altı aylık program süresince firmalar sektörlerine yönelik birçok bağlantıya ulaşırken, müşteri, partner ve distribütör adayları ile ilişkilerini de geliştiriyor. 

Altı aylık paket uluslararası girişim hızlandırma programı Innogate, yerli teknoloji firmaları için Türkiye ve ABD dönemi için 250 bin dolar kaynak ayırıyor. Firmaların uluslararası pazarda müşterilere ulaşarak satış yapmasını, iş birlikleri kurmasını veya yatırım almalarını hedefleyen programın sağladığı 250 bin dolarlık desteğin içinde Dilek Dayınlarlı, Tommaso Di Bartolo, Bob Gillespie gibi alanında uzman isimlerden alınan eğitim ve network desteği; Chicago ve San Francisco’da İTÜ ARI Teknokent’in ofislerini beş aya kadar kullanabilme imkanı ve o süreçte alınan danışmanlık hakkı; halkla ilişkiler, pazarlama ve operasyonel destekler de yer alıyor. 

 

 

 

İtÜ ari abd destek