2035'e kadar yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Kullanımını taahhüt etti!

TAKİP ET

- Yenilebilir Enerji Ligi RE100’e Katılan Acer Group, 2035’e Kadar Yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Kullanımını Taahhüt Etti


Acer Ayrıca "Earthion" Sürdürülebilirlik Misyonunun Bir Parçası Olan Yeni Aspire Vero Dizüstü Bilgisayarı Duyurdu. Acer Group, Yenilenebilir Enerji Ligi RE100’e katıldığını duyurdu ve 2035 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanımı taahhüdünde bulundu. Ayrıca Acer, çalışanlarının ve tedarik zinciri ortaklarının güçlü yönlerini birleştiren ve şirketin sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarının etkisini artıracak "Earthion" isimli platformu hayata geçirdiğini açıkladı. Acer’ın bu kapsamda duyurduğu ilk sürdürülebilirlik odaklı ürünü olan Aspire Vero dizüstü bilgisayar, Earthion platformunun çatısı altındaki çalışmaların da somut bir örneği olarak dikkat çekiyor.

Acer Inc. Operasyon Direktörü Tiffany Huang “Gelecek nesiller için çevremizi korumak adına kararlar alma kabiliyetine sahip olduklarını bilerek Acer çalışanlarının ve ortaklarının bir araya geldiğini görmek beni çok etkiledi. AUO, Compal, Innolux ve Quanta'nın taahhüdü ile yeşil tasarımların gelişimini hızlandırmak ve sürdürülebilir bir gezegen için yüzde 100 yenilenebilir enerji hedefimizi desteklemek için Acer Earthion misyonuna daha fazla şirketin katılmasını dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Yeşil Enerji Kullanımına Uzun Vadeli Bağlılık

Acer uzun süredir enerji verimliliğini artırma konusundaki çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. 2008 yılından bu yana, tedarik zincirinin çevresel etkilerini yönetmek için CDP’nin küresel kamuoyu aydınlatma sistemini benimseyen Acer, sistemi tedarikçi katılımının iki kademesine kadar genişletti. 2009’u baz yıl olarak alan Acer, 2012’den itibaren, enerji yönetimi ve yeşil enerji kullanımı yoluyla karbon emisyonunu azaltma hedefleri belirlemeye başladı. İştiraklerinin de dahil olduğu global çalışmalar ile Acer, karbon emisyonlarını dünya çapında yüzde 60 azaltma konusundaki 2020 hedefini başarıyla gerçekleştirdi.

2035 yılına kadar tüm enerji kullanımı için yenilenebilir enerji kaynağı sağlamak adına yeni bir taahhütte bulunanAcer, yüzde 100 yenilenebilir elektriğe kendini adamış yüzlerce büyük işletmeyi bir araya getiren küresel bir kurumsal yenilenebilir enerji girişimi olan RE100'e katıldığını da duyurdu. Yeşil enerji, 2013'ün başından beri Acer tarafından farklı iş alanlarında kullanılıyor, hatta bazı yerlerde güneş enerjisini üretmek için güneş panelleri kuruluyor. Bu vizyon ve çabalar neticesinde Acer Group, 2020'de yüzde 44 yenilenebilir enerji kullanımına ulaştı.

Enerji Ekonomisi

yeşil enerji kullanımı yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanımı acer group re100