2030 yılına kadar - Küresel ENERJİ verimliliği ilerlemesini ikiye katlama hedefini onayladı!

TAKİP ET

45 hükümet, 2030 yılına kadar küresel enerji verimliliği ilerlemesini ikiye katlama hedefini onayladı!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)

 

'Enerji Sözlüğü' yayınlandı!

 

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA): ''Geçtiğimiz hafta Küresel Enerji Verimliliği Konferansımıza katılan dünyanın dört bir yanından kırk beş hükümet, sürdürülebilir ekonomik büyümeyi teşvik etmek ve dünyayı net sıfır emisyona doğru güvenli ve uygun fiyatlı bir yola sokmaya yardımcı olmak için on yılın sonuna kadar ortalama küresel enerji verimliliği iyileştirme oranını ikiye katlama hedefini onayladı.

Versailles, Fransa'daki 8. Küresel Enerji Verimliliği Konferansımızın ardından Cuma günü yayınlanan bir bakanlık açıklamasında, Afrika, Amerika, Asya ve Avrupa'nın dört bir yanından hükümetler, enerji verimliliğinin yaşam standartlarını ve enerji güvenliğini iyileştirmede ve temiz enerjinin hızlandırılmasında oynayabileceği kritik rolü vurguladılar. 2050. Bu, istihdam yaratacak, enerji erişimini genişletecek, enerji faturalarını azaltacak, hava kirliliğini azaltacak ve ülkelerin fosil yakıt ithalatına olan bağımlılığını azaltacak bir hareketle 2030 yılına kadar yıllık enerji verimliliği ilerlemesini bugün% 2,2'den yıllık% 4'ün üzerine çıkarmak anlamına geliyor. diğer sosyal ve ekonomik faydaların yanı sıra.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Başkan Yardımcısı Zhao Chenxin'den Moritanya'nın Petrol, Maden ve Enerji Bakanı Abdessalam Muhammed Salih ve İsveç'e kadar, dünyanın dört bir yanından çok çeşitli bakanlar ve yüksek profilli temsilciler, enerji verimliliğini artırma çabalarından bakış açılarını ve derslerini paylaşmak için sahneye çıktıBaşbakan Yardımcısı Ebba Busch. Konferans, 30'dan fazla bakan ve 50'den fazla CEO da dahil olmak üzere 90 ülkeden 600'den fazla kişiyi tek çatı altında toplayarak sektör için bugüne kadarki en önemli üst düzey etkinlikti. Fransa Enerji Geçiş Bakanı Agnès Pannier-Runacher ve IEA İcra Direktörü Fatih Birol tarafındanSchneider Electric ile ortaklaşa düzenlendi. Etkinlikte resmi delegasyonları olan hükümetler, küresel enerji tüketiminin% 70'ini temsil ediyordu.

Etiyopya, Gana, Kenya, Moğolistan, Singapur ve Uganda gibi ülkelerden bakanların katılımıyla, milyarlarca insanın modern enerji hizmetlerine erişmesine yardımcı olmak için enerji verimliliğinin gelişmekte olan ve gelişmekte olan ekonomilerde oynayabileceği rol tartışmaların odak noktasıydı. Kenya Enerji ve Petrol Bakanı Davis Chirchir'in ülkenin Iea'nın Nairobi'deki bir sonraki küresel konferansına ev sahipliği yapacağını duyurması ve sürdürülebilir ekonomik kalkınma için enerji verimliliğinin önemine dikkat çekmesi nedeniyle bu temalar 2024'te de merkez olacak.

 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ HABERLERİ - ENERJİ EKONOMİSİ

'Enerji Sözlüğü' yayınlandı!

Küresel Enerji Verimliliği enerji verimliliği haberleri Uluslararası Enerji Ajansı modern enerji hizmetleri