2030'a kadar küresel kapasiteyi 3'e katlama hedefini yakalama kuvvetlendi - IEA 'Yenilenebilir Enerji 2023' çıktı!

TAKİP ET

''Yenilenebilir Enerji 2023 çıktı - Dünyanın yenilenebilir enerji kapasitesinin son 3 yılda her zamankinden daha hızlı genişlediğini gösteriyor. Bu, COP28'DE belirlenen 2030 yılına kadar küresel kapasiteyi üçe katlama hedefine ulaşmanın kapısını açıyor.'' - UEA.

''Dünyanın yenilenebilir enerji kapasitesinin son 3 yılda her zamankinden daha hızlı genişlediğini gösteriyor. Bu, COP28'DE belirlenen 2030 yılına kadar küresel kapasiteyi üçe katlama hedefine ulaşmanın kapısını açıyor.''

Yenilenebilir Enerji 2023 - UEA

 

ayrıntılar...

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA)...  ''2023 yılı boyunca IEA, zirveden elde edilen önemli enerji sonuçlarını şekillendirmek ve kabul etmek için çalışırken COP28 Başkanlığını ve ülkeleri desteklemek için analizini, stratejik tavsiyesini, toplanma gücünü ve fikir birliği oluşturmayı kullanmaya çalıştı.

Bu destek, güncellenmiş Net Sıfır Yol Haritamızın, Net Sıfır Geçişler raporunda Petrol ve Gaz Endüstrisinin ve Enerji Geçişleri Stok Alım serisinin yayınlanmasından COP28-IEA Üst Düzey Enerji Geçişleri Diyaloglarına ev sahipliği yapmaya, Küresel Enerji Verimliliği Konferansımızda enerji verimliliğini ikiye katlama konusunda toplu bir bildiri sağlamaya, anlaşmaları desteklemeye kadar uzanıyordu. Hindistan'ın G20 Başkanlığı altındaki yenilenebilir enerjilerin üçe katlanması ve hatta Dubai'deki toplantı sırasında yeni vaatlerin etkisini gerçek zamanlı olarak izleme - analiz etmek önemli.

 

IEA, 1,5 ° C'yi canlı tutmaya yönelik önerilerimizin yaygın bir destek kazandığını ve hem ilk Küresel Stok Alımının nihai müzakere sonucuna hem de Dubai'de yapılan diğer birçok gönüllü iklim taahhüdüne aktarıldığını görmekten memnun oldu.

 

IEA, COP28 işlemleri boyunca da her zaman mevcuttu. Heyetimiz için bu yılki COP, ıea'nın toplam 135 etkinliğe katılması ve 50'den fazla Üst Düzey ikili görüşme gerçekleştirmesiyle şimdiye kadarki en yoğun olanıydı. Liderliğimiz Devlet ve Hükümet Başkanları, Enerji Bakanları ve uluslararası kuruluşların, endüstrinin ve finans kurumlarının liderleriyle bir araya geldi.

 

 

IEA Yenilenebilir Enerji 2023 yenilenebilir enerji