2024 yılı ocak ayı ''DOĞAL GAZ FİYATLARI'' açıklandı!

TAKİP ET

Kamu şirketi BOTAŞ, 2024 yılının ilk ayı doğal gaz fiyatlarını açıkladı. Kamu şirketi BOTAŞ, yeni yılın ilk fiyat dönemi olan ocak ayı için doğal gaz toptan satış fiyatlarında her hangi bir değişiklik yapmadı.

Doğal gaza zam ya da indirim yok: Kamu şirketi BOTAŞ, 2024 yılının ilk ayı doğal gaz fiyatlarını açıkladı. Kamu şirketi BOTAŞ, yeni yılın ilk fiyat dönemi olan ocak ayı için doğal gaz toptan satış fiyatlarında her hangi bir değişiklik yapmadı. 

 

''2024 Yılı Ocak Ayı Doğal Gaz Toptan Satış Fiyat Tarifesi''

BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ)

 

Doğal gaz fiyatları nasıl belirleniyor?

Doğalgaz  fiyatları nasıl belirleniyor?

Doğal gaz fiyatları iç pazar için (Kamu şirketi BOTAŞ); doğal gaz ithalat fiyatı, döviz kuru, enflasyon, iletim, kar vb girdilerdeki değişime göre aylık olarak belirleniyor. Bu kapsamda BOTAŞ (Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ), her ayın son günü yeni doğal gaz toptan satış fiyatlarını belirleyip kamuoyuna açıklıyor. BOTAŞ'ın açıkladığı yeni fiyat, gelecek 1 aylık dönem için geçerli oluyor. 

Doğal gaz dağıtım şirketleri de, BOTAŞ'ın toptan satış fiyatına kendi girdi maliyetleri ve kar marjlarını eklemeleriyle nihai tüketicilere verilen doğal gazın satış fiyatı belirlenmiş oluyor.

Doğal gaz fiyatları için bir diğer ayrıntı ise, özel şirketlerde doğal gaz ithalatı yapmalarına karşın ''doğal gaz pazarını hakimi'' kamu şirketi BOTAŞ olduğundan, piyasa fiyatları ağırlıklı olarak BOTAŞ'ın açıkladığı fiyatlar etrafında şekilleniyor. 

 

Doğalgaz tasarrufu nasıl yapılır? - İŞTE ''Kışın doğal gaz faturasını düşürmenin 8 basit yolu''

doğal gaz fiyatları - enerji ekonomisi

ocak 2024 doğalgaz fiyatları doğal gaz fiyatları doğal gaz fiyatları nasıl belirleniyor