2023 vizyonuna bir adım daha

TAKİP ET

Webrazzi E-Ticaret Konferansı 2018'de konuşan n11.com Strateji ve Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yu-Shik Kim, e-ticaretin Türkiye'nin 2023 vizyonuna yaklaşmasında önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Yakın gelecekte Türkiye’nin dünyanın önemli dijital ekonomileri arasında yerini alacağını belirten n11.com Strateji ve Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yu-Shik Kim, “Türkiye’nin 2023 vizyonuna bir adım daha yaklaşmasını sağlayacak e-ticaret ekosistemi, büyük bir potansiyel barındıran, agresif bir hedefi olan ancak gelişmeye ve desteğe ihtiyacı olan bir yapıda. Ödeme sistemleri, teknoloji, lojistik sektöründe yapılacak düzenlemelerin yanı sıra hükümet desteğiyle Türkiye e-ticaret pastasından hak ettiği payı alacaktır” dedi.

Türkiye e-ticaret pazarının tüm yönleriyle masaya yatırıldığı Webrazzi E-Ticaret Konferansı elmas sponsoru n11.com’un Strateji ve Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yu-Shik Kim, Türkiye'nin internet kullanıcısı, ödeme ve lojistik altyapısı gibi itici güçleriyle e-ticaret pazarında dikkat çektiği ve büyük bir potansiyel barındırdığını belirtti. Türkiye e-ticaretinin büyüme potansiyeline işaret eden Kim, internet kullanıcı sayısı, penetrasyon, nüfus vb. tüm indikatörlerin rekabetçi seviyelerde olduğunu söylerken, “2012 yılında %47 olan internet penetrasyonu hızla yükseldi ve 2016 yılına gelindiğinde, Türkiye 49 milyon internet kullanıcısı ile %61 internet penetrasyonuna ulaştı. Hedefimiz, hükümet desteğiyle yapılacak düzenlemeler, regülasyonların yanı sıra ödeme, lojistik, teknoloji sistemleri altyapılarındaki iyileştirmelerle de birlikte e-ticaret ekosistemini büyüterek Türkiye 2023 vizyonuna bir adım daha yaklaşmaktır” dedi.

“KOBİ’lerin büyümesinin anahtarı dijitalleşme”

Webrazzi E-Ticaret’18 Konferansı’nda gerçekleştirdiği ‘E-Ticaret Ekosistemi Nasıl Büyütülür?’ başlıklı sunumuyla sektöre dair öngörülerde bulunan Yu-Shik Kim, “Bilişim teknolojisindeki gelişme, müşteri davranışları, yaşam biçimi gibi olaylar, e-ticaret sektörünün dünyada başlıca yükselen sektörler arasına girmesine yol açtı. Güney Kore’de toplam perakende hacminin yüzde 18’i e-ticarete ait.Bu rakam ABD’de yüzde 10,5, İngiltere’de yüzde 14,9. Ancak Türkiye’de ise henüz yüzde 3,5’ler seviyesinde. ‘Türkiye e-Ticaret 2016 Pazar Büyüklüğü’ raporu, pazarın 24,7 milyar TL’den 30.8 milyar TL’ye çıktığını gösteriyor. 2018 yılı için hedef 50 milyar TL, 2023 için ise 350 milyar TL. n11.com olarak, Türkiye ekonomisinin önemli bir bölümünü oluşturan KOBİ’lerin e-ticaretle büyümesine, dijitalleşmesine olanak sağlıyoruz. Türk KOBİ’lerinin dijitalleşmesi sektörü bir adım ileri götürecektir. Sektörün gelişmesi, daha ileriye taşınması adına n11.com olarak elimizi taşın altına koyarak üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Türkiye ekonomisinin büyük bir bölümünü oluşturan KOBİ’lerin büyümesine imkan sağlayan e-ticaret, Türkiye’nin 2023 vizyonuna yaklaşmasında önemli bir rol oynayacaktır” dedi.

e ticaret kobi