2 rakam olursa İSTASYONLAR ne yapacak?

TAKİP ET

- Benzin ve motorin fiyatları için en önemli belirleyici olan ham petrol fiyatlarındaki rekor artışlar devam ediyor. Petrolün varil fiyatı 84 dolar rakamlarına yaklaştı (Brent petrol). Petrolün yanında akaryakıt fiyatları için bir diğer önemli etken olan TL/Döviz kuru da yukarı yönlü hareket ediyor. Bu durum, akaryakıt fiyatlarına zam baskısını daha da artırıyor.

 

Benzin - motorin fiyatları 2 rakamlı olursa

Hazine ve Maliye Yönetimi, petroldeki anormal artışları tüketicilere yansıtmamak için Eşel Mobil Sistemi uyguluyor (Zamlar, akaryakıt ÖTV'sinden düşülüyor). Ancak, son günlerde ham petrol fiyatlarında yaşanan anormal artışlar, bazı akaryakıt ürünleri için ÖTV'y, 0 TL ya da 0 TL'ye yakın rakamlara çekti. Bu durum ise, yakın zamanda akaryakıtta yeni bir ÖTV düzenlemesini zorunlu kılıyor. Yeni bir ÖTV düzenlemesi ise, akaryakıtın litre fiyatını çift rakamlara (10 TL veya yukarısı) çıkarması riski tanıyor.

 

İstasyonlar pompaları hazır hale getrimeli - Tüketici mağdur olmamalı

Akaryakıt istasyonlarındaki mevcut pompalarda ekranlar tek rakamlı fiyata göre programlandı. Akaryakıtta çift rakamlı fiyat oluşması halinde bu rakamlar ekranlarda görülemeyecek. Sektör kaynakları, bunun için şimdiden istasyonların pompa satış fiyatını gösteren ekranları çift rakamlı fiyatlara uyumlu hale getirmeli. Bunun için te gerekli teknik - program - yazılım çalışmaları şimdiden başlamalı. Aksi halde hem akaryakıt bayileri ve hem de tüketici sürücüler mağdur olabilir - karmaşa yaşanabilir. 

 

Benzinin litresi 10 TL - Motorinin Litresi 9,5 TL


ÖTV'den düşülmeseydi - Benzin ve motorin litre fiyatı ne olurdu?


 

Yorum Haber - Enerji Ekonomisi


 

akaryakıtta ötv akaryakıt fiyatları döviz kurları ham petrol fiyatları enerji ekonomisi