2,56 liralık zam MOTORİN satışlarını patlattı!

TAKİP ET

Son günlerde ham petrol fiyatları yukarı yönlü artış gösterdi. Bu artış, benzin ve motorin türü akaryakıt ürünlerine zam olarak yansıdı. Geçen hafta motorine gelen litrede 2,56 lira zam ise rekor oldu. Peki bu zam, satışlara nasıl yansıdı?

Akaryakıt zamları: Son günlerde ham petrol fiyatları yukarı yönlü artış gösterdi. Bu artış, benzin ve motorin türü  akaryakıt ürünlerine zam olarak yansıdı. Geçen hafta motorine gelen litrede 2,56 lira zam ise rekor oldu. Peki bu zam, satışlara nasıl yansıdı?

 

ayrıntılar...

Son günlerde ham petrol fiyatları yukarı yönlü artış gösterdi. Bu artış, benzin ve motorin türü  akaryakıt ürünlerine zam olarak yansıdı. Geçen hafta motorine gelen litrede 2,56 lira zam ise rekor oldu. Peki bu zam, satışlara nasıl yansıdı?

 

Motorin satışları,

65,7 milyon litreden 114,9 milyon litreye yükseldi!

Günlük motorin fiyatları: Geçen hafta (11 Şubat) açıklanan motorine litrede 2,56 lira zam, motorin satışlarını patlattı. 12 Şubat'ta ise motorine litrede 2,56 lira zam geleceği açıklandı. Zamdan etkilenmemek için akaryakıt istasyonlarına koşan sürücüler, depolarını zamsız fiyatlardan doldurdu. Resmi verilere göre (ETKB - EİGM) zamsız gün olan 12 Şubat'ta Türkiye günlük akaryakıt satışı 65,7 milyon litrelerden bir anda 144,9 milyon litreye çıktı. Zammın yürürlüğe girdiği 13 Şubat'ta ise günlük motorin satışları 44,1 milyon litreye geriledi.  

 

Zam öncesi ve sonrası günler MOTORİN satışları!

- Zamsız gün: 11 Şubat 65,1 milyon litre.

- Zam açıklandı: 12 Şubat 114,9 milyon litre.

- Zamlı gün: 13 Şubat 44,1 milyon litre.

 

Yüksek motorin zamlar ısatışları patlatıyor: Satışlardaki patlama, sürücülerin akaryakıt fiyatlarını yakından takip ettikleri ve zamdan korunmak için akaryakıt istasyonlarına akın ettiklerini göstermesi açısından önemli bir gösterge oldu. 

 

Akaryakıt tasarrufu nasıl yapılır?

Akaryakıt tasarrufu nasıl yapılır?

 

Akaryakıt fiyatları nasıl belirleniyor?

Akaryakıt fiyatları nasıl belirleniyor? - Ham petrol Fiyatları nasıl belirleniyor?

 

(motorin fiyatları - enerji ekonomisi)

 

motorin fiyatları günlük motorin satışları günlük motorin fiyatları akaryakıt fiyatları nasıl belirleniyor