15 Mart Dünya Tüketiciler Günü Kutlu Olsun

TAKİP ET

15 Mart Dünya Tüketiciler Günü nedeniyle açıklama yapan Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz; 'gelişen ve değişen ekonomide tüketici haklarının korunması daha da önem kazanmaktadır' dedi.

15 Mart’ın bütün dünyada Dünya Tüketiciler Günü olarak anıldığını hatırlatan Tüketiciler Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, “Modern zamanların tüketici hakları mücadelesi, 1960’lı yıllarda başlamış ve giderek gelişmiş ve dünya halklarının önemli mücadele alanlarından biri olmuştur” dedi.

“Tüketiciler için yeni mücadele alanları oluştu”

Yıllar içinde ekonominin mimarisindeki gelişmeler ve teknolojideki evrim, tüketici hakları mücadelesinde de değişikliğe ve gelişmelere yol açmıştır diyen Deniz, “Bundan birkaç yıl önce tüketici sorunu olarak kabul edilen kimi konular bugün için tüketicinin gündeminde yer almamakta, öte yandan özellikle teknolojideki gelişmeler ile küresel ekonomide oluşan değişiklik, tüketici için yeni mücadele alanları oluşturmaktadır” diye konuştu.

Ülkemize ilişkin tüketici hakları mücadelesinde yola geç çıkılmış olsa da, toplumda oluşan tüketici hakkı bilinci ve ülkemiz tüketicisinin hak arama konusundaki istekliliği olumlu gelişme olarak kaydedilmektedir diyen Deniz, şöyle devam etti:

“Tüketici Birliği Federasyonu (TBF), 2012 yılında bir çatı örgüt olarak kurulmuş, tüketici hakları alanında çalışma yapan dernekleri bir araya getirerek ülkenin en büyük tüketici örgütü durumuna gelmiştir. Tüketicinin temsili ve karar alma mekanizmalarında etkili olma yönünde çalışmalar yaparak, tüketici haklarının gelişmesinde önemli katkılar yapmaktadır.”

Tüketici Postası düzenli yayınlarına başladı

Tüketici Birliği Federasyonu’nun yeni bir çalışmaya daha imza attığını ifade den Deniz, Türkiye’nin ilk tüketici haber portalı olan Tüketici Postası’nın yayın hayatına başladığını müjdeledi. Ekonomi basınının duayen isimleri ve tüketici hakları mücadelesi uzmanlarının bir araya gelerek başlattığı ve www.tuketicipostasi.com adresinde, 2017/Ekim ayında deneme yayınına başlayan Tüketici Postası, test aşamasını bitirerek, 15 Mart 2018, Dünya Tüketiciler Günü’nünde, düzenli yayınlarına başladığını aktardı.

Deniz, Tüketici Birliği Federasyonu tarafından desteklenen Tüketici Postası’nın tüketiciye yönelik ülkenin ilk ve tek bağımsız haber portalı olarak, ülkemiz tüketicisinin bilgilenmesi, sorunlarını çözmesi ve doğru şekilde tüketim için önemli bir medya çalışması olduğunu vurguladı.

15 mart tÜketİcİ bİrlİk tbf