Tüm süreçlerinde çevresel ve sosyal etkileri dikkate alan, ilgili riskleri yöneterek olumlu etki yaratma fırsatlarını değerlendiren Alarko Şirketler Topluluğu, marka/pazarlama iletişimi ve sosyal sorumluluk projeleriyle UN Global Compact ilkelerine ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına etkin katkı sağlıyor.2050 Net Sıfır Emisyon hedefleri ve sorumlu yatırım ilkeleri doğrultusunda tüm yeni yatırımlarını sürdürülebilirlik prensipleriyle hayata geçiren Alarko, Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olarak kadınların ekonomiye etkin katılımı için de kararlı adımlar atıyor. Uluslararası ve yerel düzenlemelere uyum çerçevesinde Grup şirketleriyle ortak hedefler belirleyen Topluluk, attığı adımların etkisini ölçmeye, sürdürülebilirlik sonuçlarını paydaşlarıyla şeffaflıkla paylaşmaya, sürekli yeni hedefler alarak başarı çıtasını yükseltmeye önem veriyor. Bu yaklaşımla ilerleyen Alarko Şirketler Topluluğu, şimdi de yeni bir adım atıyor ve Türkiye’de Sorumlu İletişim Politikası’nı yayımlayan ilk Holding olarak, çok şirketli kurumların yeşil boyama ile mücadele konusundaki etki gücüne dikkat çekiyor.
“Gezegenimiz ve toplumlarımız için kritik öneme sahip iklim mücadelesinde büyük şirketlerin rol model olması gerektiğine inanıyoruz. Alarko olarak tüm yeni yatırımlarımızı sürdürülebilirlik odağıyla gerçekleştirirken, tarımdan havacılığa, sanayiden enerji depolamaya, kilit sektörlerde teknoloji transferi de dahil olmak üzere ülkemize pek çok sürdürülebilir uygulama kazandırıyoruz. Marka kimliğimizin ve logomuzun yenilendiği 70. yılımızda, henüz tüm dünyada oldukça yeni bir uygulama olan “Sorumlu İletişim Politikası”nı Türkiye’de yayımlayan ilk Holding olmanın gururunu yaşıyoruz. Alarko Şirketler Topluluğu’nun iş dünyasında yeşil boyamanın engellenmesi yönündeki bu öncü adımının çok şirketli kurumlarımıza örnek olmasını diliyoruz.”
- Ümit Nuri Yıldız
- Alarko Şirketler Topluluğu - CEO
Alarko Felsefesinin Ana İlkeleri
Alarko, 1954 yılından beri saygınlığını, güvenilirliğini, dünya standartlarında çalışmasına ve Türk kamuoyuna karşı duyduğu sorumluluğa borçludur.
Alarko Kurucularının Kaleminden...- Tüm faaliyetinde, devlete, müşteriye, paydaşa, personele, ortağa, alt ve yan sanayiye daima dürüst davranmak.- Tüm faaliyetinde doğayı ve kurum içi sosyal dengeyi korumak.- Müşteriyi zorlamadan yönlendirmek ve müşteri isteklerini öncelikle yerine getirmek,- Kaliteyi daima ön planda tutmak, müşteri verilenle yetinse ve memnun olsa dahi ona daha iyisini vermeye çalışmak.- Bu şartlar altında paydaşların hakkı olan kârı gerçekleştirmek.- Otonom yönetim ve merkezi denetimi uygulamak; otonomiyi bireye kadar indirgemek., üstten talimat yerine alttan karar ve üstten onayı uygulamak,.- Tüm personeli iki veya tek taraflı belirli formüller gereğince kârla motive etmek. - Tüm personeli, her yıl durumlarına ve konularına göre muayyen sürelerle eğiterek, çağdaş teknolojiyi özümsemelerini sağlamak.- Tüm personeli kendine çalışır bir psikolojiye eriştirmek ve bazılarını hür teşebbüs şekline sokarak münhasıran kurum için çalışır bir duruma getirmek.- Kurumsallaşmış veya başka bir deyimle, faaliyetini sistem ve prosedürlerle bağlamış bir kurum olarak ekip çalışmasını önde tutmak, kârı, zararı, başarıyı ve başarısızlığı paylaşmak. sürdürülebilirlik hedefleri - enerji ekonomisi