Çevresel etkilerini minimize ederek gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedeflen Aksa Jeneratör, karbon ayak izini hesaplayarak karbon yükünü azaltma hedefini ve bu hedefe yönelik yol haritasını belirledi. Türkiye'de karbon ayak izi hesaplaması yapan ilk jeneratör üreticisi olan Aksa Jeneratör, ilk fazda karbon yükünü %10 azaltmayı hedefliyor.
ayrıntılar...Türkiye jeneratör pazarının lideri olan ve 24 yurt dışı ofisi ile dünyanın ilk 5 jeneratör üreticisi arasında yer alan Aksa Jeneratör, iklim değişikliği ile mücadele ederek sürdürülebilir bir enerji geleceği yaratmak için yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Tüm bu çalışmalarını 2023 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (Global Compact) imzalayan Kazancı Holding’in globalleşme, kurumsallaşma ve sürdürülebilir yüksek büyüme odaklı 2030 Global Stratejisi çerçevesinde yürüten Aksa Jeneratör, karbon emisyonlarının azaltımı çalışmalarında önemli bir aşamayı tamamladı. Aksa Jeneratör, karbon ayak izini hesaplayarak karbon yükünü azaltma hedefini ve bu hedefe yönelik yol haritasını belirledi. Buna göre Aksa Jeneratör ilk fazda karbon yükünü yüzde 10 azaltacak.
Enerjiyi sürdürülebilir ve erişilebilir kılmak ve sürdürülebilir ürün ve hizmetleri müşterilerine sunmak üzere çalışan Aksa Jeneratör, bu çalışmasıyla kurumsal karbon ayak izi hesabını Türkiye'de yapan ilk jeneratör üreticisi oldu. Aksa Jeneratör ayrıca karbon verilerini paylaşan global jeneratör firmaları arasında karbon yükü en düşük üreticilerinden biri konumunda yer alıyor. Aksa Jeneratör Yeşil Dönüşümde Kararlılıkla İlerliyor
Gelecek nesillere, daha yeşil ve daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için sürdürülebilirlik çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aksa Jeneratör, farklı alanlardaki yeşil dönüşüm projeleri ile sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlıyor. Bu kapsamda Aksa Jeneratör, hidro işlenmiş bitkisel yağ (HVO) ile çalışabilen jeneratörlerin teknik uygunluk çalışmalarını tamamladı. HVO, geleneksel dizele göre daha düşük karbon emisyonlarına sahip bir yenilenebilir yakıttır. Bu jeneratörler, çevre dostu yakıt alternatifleri sunarak enerji üretiminde daha sürdürülebilir seçenekler sağlıyor. Aksa Jeneratör, enerji üretiminde attığı yeşil dönüşüm adımlarını bir ileri seviyeye taşıyarak enerji depolama faaliyetlerinde yenilenebilir kaynaklardan etkin bir şekilde yararlanarak enerji dönüşümüne katkı sağlama imkanı sunuyor. Sıfır Atık Belgesi
AKSA Jeneratör ayrıca Çerkezköy’deki fabrikasında yürüttüğü sıfır atık çalışmaları sonucunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı. Sıfır atık projesi kapsamında atık oluşumunu azaltmak, atıkları kaynağında ayrıştırmak ve geri kazanmak için çalışmalar sürdürülüyor. Çevreye bırakılan atıkları azaltmayı amaçlayarak bir ileri dönüşüm projesi de başlatan Aksa Jeneratör, proje kapsamında üretimden çıkan temiz atık süngerler ile bel yastığı üretmeye başlayarak döngüsel ekonomiye katkı sağlıyor. Bu ileri dönüşüm projesini cinsiyet eşitliği anlayışına ithafen kadın girişimcilerle birlikte yapan Aksa Jeneratör, hem kadın girişimcilere destek oluyor hem de aylık ortalama 2 bin kg süngerin atık olmasına engel olmayı planlıyor. Aksa jeneratör tüm bunlarla birlikte çevresel sürdürülebilirlik, toplumsal sorumluluk ve enerji verimliliği gibi konularda çalışanlar arasında farkındalık yaratmak amacıyla sürdürülebilirlikle ilgili eğitimler düzenlenmeye de devam ediyor. (enerji haberleri - enerji ekonomisi)