ATP GreenX ve EDİDER iş birliğiyle,
2. Yeşil Enerji Zirvesi İstanbul’da gerçekleştirildi!
'SKDM ve Türkiye', 'Yeşil Finansmana Nasıl Ulaşılır?', 'Karbon Piyasaları ve Enerji Sektörü' ve 'Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlamaları' başlıkları altında düzenlenen panellerde, alanında uzman isimler, SKDM’nin Türkiye’deki etkileri ve gelecekteki fırsatları hakkında bilgi verdiler.
ayrıntılar...
Açılış konuşmasında EDİDER Genel Sekreteri Gökberk Bilgin, Türkiye’nin kendine özgü enerji altyapısının dijital teknolojilerin gelişimine katkı sağladığını belirtti. Bilgin, “2024 yılı EDİDER için oldukça verimli bir yıl oluyor. Özellikle bu yıl toplayıcılık, depolama hizmetleri ve tüketici hizmetleri gibi alanlarda önemli geri bildirimlerde bulunduk. Bugünkü zirvemiz, enerji sektöründe yeşil dönüşümün hızlanmasına, karbon ayak izimizi azaltma yolunda kritik adımlar atılmasına ve Türkiye’nin sürdürülebilir enerji geleceğini şekillendirmede iş birliklerinin artırılmasına büyük katkı sunacak.” dedi.“Zirve, İş Birliklerinin Artmasına Katkı Sunacak”
“Attığımız Adımlar, Gelecek Nesilleri Şekillendirecek”
SKDM ve Türkiye OturumuATP GreenX Yöneticisi Tuğba Tanıl, moderatörlüğünü üstlendiği "Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması ve Türkiye" başlıklı panelde SKDM’nin Türkiye’deki sektörel etkilerine dair önemli bilgiler paylaştı. Tanıl, “Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM), Türkiye’nin AB ile ticaret ilişkilerini yeniden şekillendirirken, sanayimizi büyük bir dönüşüm sürecine zorluyor. Bu süreçte uyum zorluklarını aşarken, SKDM’nin sunduğu fırsatları en verimli şekilde değerlendirmeliyiz. Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları birlikte hareket ederek, gelecekte çok daha rekabetçi ve yenilikçi bir konuma gelebiliriz. Türkiye olarak bu yeni düzenlemeye hızla adapte olmalı ve karbon nötr hedeflerimize ulaşmak için yenilikçi çözümler geliştirmeye odaklanmalıyız.” ifadelerini kullandı.
Enerjide Dijitalleşme Derneği (EDİDER) - tarihçe(EDİDER ne zaman kuruldu?)''Enerjide Dijitalleşme Derneği (EDİDER) Türkiye’nin enerji alanında hızla gelişen dijital teknolojilerde öncü ve rekabetçi olması için tüm paydaşları bir araya getiren, ortak platformlar kuran ve strateji belirlemede karar alıcılara destek olacak Türkiye’nin enerjideki ileri teknoloji düşünce kuruluşu olarak 9 Ocak 2020 günü yola çıkmıştır. Türkiye'de enerji, teknoloji ve iletişim alanında faaliyet gösteren önemli üyelerinin katkılarıyla EDİDER son 4 yılda çeşitli organizasyonlar, çalıştaylar ve içerikler üreterek enerji dönüşümünde dijitalleşmenin önemi konusunda farkındalığı arttıran çalışmalar yaparak bu alanın gelişimine katkı sağlamıştır.' (edider). ATP - tarihçe''ATP Yazılım ve Teknoloji A.Ş., finans, konuk ağırlama ve enerji sektörleri başta olmak üzere kurumsal şirketlerin ihtiyaç duyduğu yaşamsal (mission critical) platform, yazılım ve hizmetleri geliştiren lider teknoloji şirketlerinden birisidir. 2021 yılında halka arz olan ATP (BIST:ATATP), çatısı altında bulunan ATP Tradesoft, ATP Zenia, ATP Digital ve ATP GreenX markalarıyla, geliştirdiği yenilikçi teknolojileri rekabet ve maliyet avantajına dönüştürerek kurumsal müşterilerinin gerçek anlamda değer yaratmalarına, esnek çeviklik kazanmalarına ve inovasyon performansı ortaya koymalarına yardımcı olmaktadır.Türkiye, Çin ve EMEA bölgesinde 1.000’in üzerinde referansı bulunan ATP, tasarladığı çözümler, gerçekleştirdiği projelerden elde ettiği uygulamalı deneyimler ve sahip olduğu süreç mühendisliği yetkinlikleriyle kurumları dijital olarak dönüştürmekte ve değişimin risklerini fırsata çevirmelerini sağlamaktadır. ATP, yaptığı Ar-GE çalışmalarıyla bilimsel literatüre ve hizmet verdiği sektörlerin sürdürülebilir gelişimine katkıda bulunmaktadır'' (atp). (yeşil enerji konomisi)BİLGİ