- EXERGY - MAREN MARAŞ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. İLE,
- TÜRKİYE'DE KURULACAK İKİ JEOTERMAL ENERJİ SANTRALİ (JES) İÇİN YENİ ANLAŞMA İMZALADI!
Emir ve Nezihe Beren 2 projeleri, Türkiye jeotermal pazarına 46 MWe temiz enerji kapasitesi ekleyerek Exergy'nin jeotermal kurulu gücünü yaklaşık 540 MWe'ye çıkaracak.
ayrıntılar...

Exergy International Genel Müdürü Luca Pozzoni “Bu anlaşma, portföyümüzde faaliyette olan 23 jeotermal enerji santralimizin bulunduğu ve birçoğunun da tamamlanmak üzere olduğu Türkiye'de Exergy için bir başka önemli başarıya işaret ediyor. Maren ile iş birliğimizi genişleterek Türkiye'nin sürdürülebilir enerji hedeflerine daha fazla katkıda bulunmaktan büyük heyecan duyuyoruz.”
Exergy Türkiye Genel Müdürü Erdoğan Arpacı: “Uzun süreli müşterilerimizden biri olan Maren ile bu yeni anlaşmayı imzalamaktan son derece memnunum. Bu anlaşma, Exergy’nin güvenilirliğini Türkiye'de kanıtladığını bir kez daha gösteriyor. Bu sonuca ulaşmak için Maren ile yakın iş birliği içinde çalıştık ve Exergy olarak, Türkiye jeotermal pazarına ilave 46 MWe kapasite getirecek bu önemli projelerin uygulama aşamasına başlama konusunda çok istekliyiz.”Türkiye'de jeotermal piyasasına yaptığı yatırımlar ile en ön sıralarda yer alan, Türkiye'nin en dinamik şirketlerinden biri olan Kipaş Holding, Maren Maraş Elektrik Üretim A.Ş.'nin ana şirketidir. Grup şu anda üçü Exergy tarafından sağlanan on jeotermal enerji santralini işletmektedir. Bu yeni siparişle birlikte Exergy'nin tedarik ettiği enerji santrallerinin sayısı beşe çıkacak ve Exergy'nin önemli müşterilerinden biriyle uzun süredir devam eden iş birliği güçlenecektir. (jeotermal enerji şirketleri - enerji ekonomisi)